Дуже простий медовик, який готується швидко і без зайвих зусиль: цей рецепт стане у вас найулюбленішим

Найшвидший і найпростіший рецепт приготування медовика! Тісто для торта не потрібно заварювати, а коржі розкачувати. І найголовніше, готовий торт виходить дуже смачним та апетитним.

Коржі м’які, повітряні та пухнасті, відчувається, що торт дуже ніжний, з яскраво вираженою медовою ноткою. Торт добре просочений, він і не мокрий, і не сухий, якраз у міру вологий. Крем із вершками та сметаною відмінно підходить для медовика, роблячи смак торта багатшим. Торт виходить солодким, ласунам обов’язково він повинен сподобається.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Борошно – 180 г
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Мед – 70 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Сметана 20% – 100 г
  • Цукрова пудра – 70 г
    Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачний медовик

У миску додати курячі яйця кімнатної температури. Всипати цукор, ванільний цукор, сіль і збити віночком до легкої піни 1 – 2 хвилини. За бажанням яйця можна збити і міксером до освітлення.

Найкращий рецепт класичного медовика із заварним кремом

Потім додати рідкий мед, розтоплене вершкове масло і перемішати знову віночком. Просіяти пшеничне борошно і перемішати. В останню чергу додати соду, погасити її оцтом (або лимонним соком) та розмішати.

Деко (розміром 25 на 30 см) застелити пергаментом гарної якості та силіконізований. Далі на лист вилити тісто і розподілити ложкою по його поверхні. Кілька разів постукати деко об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося. Випікати тісто 10 хвилин при температурі 180 градусів, в заздалегідь розігрітій духовці, режим “верх-низ” без конвенції. У духовці тісто підніметься та стане приємного золотистого кольору.

Готовий корж відокремити від пергаменту і перекласти на грати, щоб він охолонув, на це піде 10-15 хвилин. У коржа, що остигнув, обрізати ножем краю.

Рецепт приготування медовика з рідкого тіста
Рецепт приготування медовика з рідкого тіста

Далі корж розрізати на кілька частин, їх кількість на Ваш розсуд і залежить від розміру листа. У рецепті корж розділений на 3 рівні частини і ще кожен навпіл.

Приготувати крем: у чашу вилити вершки. Додати сметану, цукрову пудру і збити міксером спочатку на невеликій швидкості. Потім поступово швидкість збільшити та збивати крем до щільної та густої консистенції, приблизно 7 – 8 хвилин.

Щоб торт не їздив, змастити її невеликою кількістю крему. Потім викласти на тарілку перший корж, приготовлений крем (2 ст.л.) і розрівняти. Таким чином чергувати шари коржів та крему.

Останнім шаром буде корж із кремом. Боки торта також необхідно обмазати кремом.
Обрізки коржа подрібнити за допомогою блендера на дрібну крихту. Далі крихтою обсипати торт з усіх боків. Готовий торт прибрати в холодильник для просочення та стабілізації мінімум на 3 – 4 години.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.