Рецепт торта “Пломбір”: незвичний десерт зі смаком морозива, що стане чудовим доповненням святкового столу

Торт "Пломбір" - найкращий десерт для завершення вечірніх посиденьок. Гості вашого столу будуть неодмінно вражені ніжним смаком пломбіра, що повертає у дитинство.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Масло вершкове 200 г + для змащування форми
  • Сметана – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 склянки (об’ємом 200 мл)
  • Цукор – 1 склянка (об’ємом 200 мл)
  • Сода харчова – 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9% – 0,5 ч. ложки

Для крему:

  • Молоко – 400 мл
  • Масло вершкове – 200 г
  • Цукор – 1 склянка (об’ємом 200 мл)
  • Крохмаль – 3 ст. ложки (без гірки)

Для прикраси (за бажанням):

  • Мигдальні пелюстки – 4 ст. ложки
  • Кондитерські перлини – 1 упакування

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

Готуємо тісто: Збийте вершкове масло з цукром. Як тільки маса стане однорідною, додайте яйце та сметану. Збийте. Соду погасіть оцтом і додайте до збитої маси. Поступово додавайте борошно в рідку частину тіста та ретельно замішуйте.

Найкращий рецепт незвичного торта Пломбір
Найкращий рецепт незвичного торта Пломбір

Для випікання коржа знадобиться форма великого діаметра (приблизно 26-28 см), щоб корж вийшов невисоким. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть тісто у форму.

Мокрими руками розрівняйте тісто у формі. Відправте форму до духовки та випікайте при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин до легкої золотистості. Після цього дайте коржу охолонути.

Готуємо крем: Розведіть крохмаль у невеликій кількості молока. Розмішайте віничком для збивання, щоб не було грудочок. Змішайте в каструлі молоко із цукром, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. В гаряче молоко тонкою цівочкою влийте крохмаль і безперервно помішуйте. Варіть, поки маса не загусне. Зніміть каструлю з вогню і дайте заварному крему охолонути.

Підготовка: Корж, що охолов розріжте на шматочки приблизно 2х2 см. Крихти залиште для прикраси боків торта.

Розм’якшене вершкове масло збийте міксером. Поступово додайте у збите масло заварний крем, що охолов. За бажанням можна додати ванілін чи цедру лимона. Нарізані шматочки коржа перемішайте з кремом. Трохи крему залиште для змащування верху та боків торта.

Найкращий рецепт незвичного торта Пломбір
Найкращий рецепт незвичного торта Пломбір

Збираємо торт: Роз’ємну форму (бажано діаметром 20 см) встановіть на тарілку. Центр тарілки, обмежений формою, посипте частиною крихт від коржа. Викладіть у форму шматочки коржа з ​​кремом, щільно утрамбуйте. Верх торта змастіть кремом. Небагато крему залишіть для змащування боків торта. Накрийте форму з тортом харчовою плівкою та відправте в холодильник.

Торт звільніть від харчової плівки та форми. Змастіть боки торта кремом. Посипте боки торта крихтами коржа, які відкладали раніше. Прикрасьте торт за бажанням. Можна використати мигдальні пелюстки, кондитерські перлини або ягоди.

Торт “Пломбір” готовий, смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.