Все зблендерити та запекти: елементарний рецепт сирної запіканки, яку може приготувати навіть дитина

Сирна запіканка - це смачна та корисна десертна страва, яку можна готувати в домашніх умовах. Вона має безліч корисних властивостей і є прекрасним доповненням до чаювання або інших прийомів їжі.

Сирна запіканка – це смачна десертна страва, яка має м’яку та ніжну текстуру. Запіканку готують із сиру, борошна, цукру, яєць. Страва набуває своєї характерної форми завдяки запіканню в духовці.

Історія сирної запіканки сягає корінням в українську кухню, де сир і яйця були основними інгредієнтами багатьох страв. Запіканка була одним із способів використання цих продуктів та створення смачного десерту.

Сирна запіканка має безліч корисних властивостей. Сир – джерело білка, кальцію, фосфору та багатьох інших вітамінів та мінералів. Полуниця, у свою чергу, багата вітаміном С, антиоксидантами.

Сирно-морквяна запіканка — популярна страва з дитячого меню, хоча її із задоволенням їдять і дорослі. Сирна запіканка з морквою дуже корисна, оскільки є джерелом кальцію та вітаміну А. Ця страва дозволить привчити примхливе чадо до моркви.

У складі солодкої запіканки з сиру смак овочів практично непомітний. Згідно з рецептом сирно-морквяна запіканка готується в духовці, покриваючись рум’яною скоринкою.

Страва подається у формі, в якій вона була запечена. Також можна прикрасити його свіжою полуницею або посипати цукровою пудрою. Сирна запіканка чудово підходить для традиційного чаювання або як десерт після обіду або вечері.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сир – 200 г
  • Морква – 120 г
  • Цукор – 1.5 ст.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Ванілін – 1 г
  • Вершкове масло – 1 ч. л.
  • Збиті вершки – за смаком

Рецепт приготування запіканки

Очистіть та вимийте моркву. Натріть її на тертці. Промийте яйце і просушіть паперовим рушником. Приготуйте жароміцну форму. Увімкніть духовку на 180 градусів.

Рецепт приготування смачної сирної запіканки

Замісити тісто. Цукор із яйцем збийте до пишної піни. Додайте манку, ванілін, сир і моркву. Ретельно перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин.

Рецепт сирної запіканки

Запечіть блюдо. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у неї суміш і розрівняйте ложкою. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт
Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт

Поріжте запіканку на порції, розкладіть на порційні тарілки, прикрасьте збитими вершками.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.