Пісочна основа, незвичайна начинка: цей пиріг сподобається усім, а гості будуть чекати на нього кожного разу

Пісочний пиріг - чудовий варіант смачного та ароматного десерту. Він однаково гарний із будь-якого виду тіста. Цей рецепт опише варіант приготування з пісочного тіста.

А його незвичайна начинка буде доповнена пряним смаком та ароматом кориці та імбиру, таке поєднання зробить пиріг ще апетитнішим. У деяких варіантах начинку також поєднують з курагою, яблуками, грушами та медом. Тому у кожної господині ця випічка виходить зі своїм особливим смаком та ароматом.

Основу тіста складає борошно, яке змішується з вершковим маслом, також до нього додають яйце або сметану. Від вибору інгредієнтів залежатиме текстура пирога, з використанням сметани тісто виходить менш розсипчастим. Спробуйте приготувати цей десерт у себе вдома і його пряний аромат створить затишну атмосферу, а смак принесе одне задоволення.

Історія пирога з пісочного тіста можливо пов’язана з традиціями приготування десертів з урахуванням горіхів у різних культурах. Такі пироги мають давню історію та користуються популярністю у багатьох країнах, включаючи Велику Британію та США.

Ця страва містить багато корисних речовин. Начинка багата на вітамін С, який допомагає зміцнити імунну систему, а також вітаміном В і різними антиоксидантами. Пісочне тісто, своєю чергою, є джерелом клітковини та енергії. Норма споживання пирога із пісочного тіста залежить від індивідуальних потреб кожної людини. Однак, як з будь-яким десертом, важливо дотримуватися помірності у вживанні.

Він добре поєднується з чашкою ароматного чаю чи кави. Він також може бути поданий із полуницею або ванільним морозивом для створення цікавих поєднань смаків.

Інгредієнти

  • цукрова пудра — 40 г;
  • борошно — 190 г;
  • розпушувач — 3 г;
  • вершкове масло — 110 г;
  • жовтки — 2 шт.;
  • білки — 2 шт.
  • цукор — 100 г;
  • горіхи — 40 г;
  • курага — 40 г;
  • родзинки — 40 г;

Як приготувати смачний пиріг

Для початку необхідно змішати сухі інгредієнти між собою. Масло натерти на терці та додати жовтки. Усе перемішати між собою та замісити тісто, розподілити його на 2 частини.

Як приготувати пісочний пиріг

Першу одразу загорнути в плівку та скласти у морозильник, а іншу розподілити у формі діаметром 18 см та прибрати.

Пісочний пиріг з начинкою

У мисці білки збити з цукром. Додати волоські горіхи, дрібно нарізану курагу та родзинки. Спочатку горіхи необхідно обсмажити, а потім подрібнити.
Викласти начинку на тісто. Меншу частину тіста натерти на великій тертці зверху на пиріг.

Розігріваємо духовку, а потім випікаємо при температурі 180 градусів до появи рум’яної скоринки.

Схожі статті

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.