Шифоновий бісквіт на кип’ятку: такий самодостатній смак, що і торт на святковий стіл робити не треба

Пишний, простий та повітряний бісквіт тепер дуже просто приготувати в домашніх умовах! Покроковий рецепт приготування шифонового бісквіту допоможе впоратися з ним навіть господарці-початківці.

У його складі обов’язково має бути рослинна олія з нейтральним смаком. Наявність такого продукту в списку інгредієнтів для бісквіту здивує лише кондитера-початківця. Для багатьох досвідчених кондитерів він став базовим у приготуванні бісквітів.

Якщо ви спробуєте один раз приготувати бісквіт шифоновий, то більше не повернетеся до приготування класичного. Якщо правильно дотримуватиметеся технологічної карти, а також усі рекомендації щодо його приготування, то у вас обов’язково все вийде. Такий бісквіт ідеально підійде для торта. Якщо ви його приготуєте, то більшість вже готова! Достатньо буде приготувати легкий, повітряний крем та просочення. Зберігайте собі рецепт бісквіту та спробуйте приготувати на особливий випадок!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Цукор – 155 г
  • Борошно – 155 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 г
  • Розпушувач – 7 г
  • Крутий окріп – 50 мл
  • Олія рослинна – 40 мл
  • Сіль – 1 щіпка

Приготувати смачний шифоновий бісквіт

Першим етапом буде підготовка інгредієнтів. Борошно необхідно попередньо просіяти через сито з кукурудзяним крохмалем та розпушувачем. Ці сухі інгредієнти повинні насититися киснем. Яйця можна заздалегідь розбити у зручну глибоку ємність із високими бортами. Рослинну олію використовуйте без запаху. Воду потрібно заздалегідь закип’ятити і довести до окропу.

Як приготувати бісквіт

Сухі інгредієнти (борошно, крохмаль та розпушувач) перемішуємо віночком у ємності. У чашу з яйцями додаємо весь цукор та сіль. Важливо використовувати міксер, також можна ручний. Вимішувати інгредієнти потрібно протягом 7-10 хвилин. Яйця повинні збитися до пухкого білого стану.

Як приготувати бісквіт

У кілька підходів вводимо сухі інгредієнти, змішані із борошном. Яєчну масу перемішуємо за допомогою силіконової лопатки. Важливо перемішувати рухами знизу вгору, перевертаючи силіконовою лопаткою.

У цей час можна закип’ятити воду в мікрохвильовій печі або на плиті. У глибоку ємність поступово вливаємо воду та олію. Такими круговими рухами перемішуємо тісто до однорідного пишного стану.

Як приготувати бісквіт

Тісто повинне вийти таким, як показано на фото. Його консистенція не повинна бути надто густою, але й не надто рідкою.

Заздалегідь необхідно підготувати форму. Дана форма 18см у діаметрі та 10см у висоту. Дно форми необхідно застелити фольгою та пергаментним папером. Заливаємо у форму тісто та рівномірно розподіляємо його.

Духовку прогріваємо до 175 градусів. Важливо випікати бісквіт індивідуально, але приблизно 35 хвилин. Перевірити на готовність можна зубочисткою чи шпажкою. Якщо вона суха, то бісквіт готовий.

Після випікання бісквіт витягаємо з духовки, кладемо на стіл і перевертаємо на сіточку або зручну плоску поверхню. У перевернутому вигляді даємо йому охолонути 10 хвилин.

Після закінчення необхідного часу знімаємо пергамент і фольгу. Також необхідно пройтися бортиками ножем. Залишаємо на решітці до повного остигання.

Бісквіт готовий. Перед тим, як нарізати його і збирати з ним торт, важливо загорнути його в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 2год. Таким чином вам буде зручніше нарізати його.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.