Найсмачніший бісквітний торт з 70-х, за яким завжди стояла величезна черга: рецепт з маминого зошита

Популярний медовий тортик можна приготувати з коржів, а можна зробити бісквітний торт. Десерт стає більш повітряним, легким, з медовим присмаком і легко просочується кремом.

Медовий бісквіт – це солодка десертна страва, що складається з медового бісквіту, іноді просоченого сиропом або кремом і прикрашеного глазур’ю. Бісквіт має повітряну та м’яку текстуру та солодкий аромат меду.

Історія медового бісквіту сягає корінням у давнину. Вже в Стародавньому Єгипті та Греції було відомо і популярне медове печиво, яке готували на основі меду та борошна. У різних культурах медовий бісквіт мав свої назви та різні методи приготування. Він популярний як у Західній, так і в Східній кухнях.

Медовий бісквіт містить вітамін В6, який бере участь в обміні амінокислот, а також вітаміни В2, Е, магній, залізо та калій. Мед є природним антиоксидантом та має протизапальні властивості.

Бісквіт можна змастити вареним згущеним молоком або сметанним кремом. Торт дуже зручний та легкий у приготуванні. Приготуйте цей простий тортик на радість близьким!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Цукор – 140 г
  • Мед – 60 г
  • Вода – 110 мл
  • Сода – 0,75 ч.л.
  • Борошно вищого гатунку – 250 г
  • Сметана – 800 г
  • Цукрова пудра – 2 ст.
  • Рослинна олія – 90 мл
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачний десерт

У глибоку чашу додамо яйця, щіпку солі, міксером зб’ємо близько хвилини. В окремій чаші змішаємо мед, соду та добре перемішаємо. До яєчної суміші додамо цукор, збиваємо хвилину чи трохи більше. В цю суміш влити мед, змішаний із содою. Продовжуємо збивати до піни.

Рецепт приготування бісквітного рулету з джемом
Рецепт приготування бісквітного торта

Вливаємо в суміш олію, не перестаючи збивати при цьому міксером. Потім вливаємо воду кімнатної температури. Після цього ще трохи збиваємо суміш. Додамо борошно, і перемішаємо ложкою до однорідної маси.

У спеціальну форму запікання наллємо нашу отриману масу. Слідкуємо, щоб бульбашки газу розподілялися ближче до країв бісквіту, щоб не вийшла велика гірка.

Простий рецепт пухкого бісквіту
Простий рецепт пухкого бісквіту

Запікаємо бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовки близько 30 хвилин. Готовність перевіряється зубочисткою. Готовий бісквіт дістаємо з форми, остудити і розрізати на 4 коржі.

Приготуємо сметанковий крем і змажемо коржі. Для цього ложкою змішаємо в чаші 700-800 г сметани 20% і 2 столові ложки цукрової пудри. Коржі потрібно просочувати в день, коли планується їсти торт.

Бісквіт
Бісквіт

Крихтами від коржів можна прикрасити тортик, що вийшов. За бажання додати ягід. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.