Білок або жовток – що не потрібно додавати в сирники, щоб зробити їх ідеальними: відповідь вас точно здивує

Сирники - чудовий варіант для сніданку чи десерту до чаю. Сирники, приготовлені в духовці, вважаються дієтичними, оскільки готуються вони без олії, без засмаження на сковороді.

Рецепт в духовці, ніяк не відрізняється від приготування їх за допомогою обсмажування їх на сковороді, але в духовці будуть набагато смачнішими і кориснішими! Для любителів скоринки можна іноді діставати лист з духовки і перевертати сирники. Секрет ідеальних сирних сирників у тому, що в тісто додається розпушувач, що робить їх пишними та апетитними! Покроково ми пояснимо, як зробити смачні, ситні та пишні сирники менше, ніж за годину!

М’які сирники з сиру в духовці – це ароматна та ніжна страва, яка користується популярністю в багатьох кулінарних традиціях. Ця десертна страва має чудовий смак і легкий аромат, а також має ряд корисних властивостей.

Історія сирників перегукується з давньою Руссю. На той час сир був одним із основних продуктів харчування. З нього готували безліч страв, включаючи м’які сирники. Назва “сирники” походить від слова “сировина” – у сирниках використовується саме сире тісто, а не бісквітне.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сир напівжирний – 350 г
  • Борошно пшеничне I сорту – 100 г
  • Цукор – 2 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачні сирники

Спочатку займемося приготуванням тіста. У ємності змішуємо сир, жовток, збитий білок, цукор і дрібку солі. Розмішуємо інгредієнти лопаткою. Додаємо до сиру 100 г борошна, пів чайної ложки розпушувача і почнемо вимішувати тісто руками. Якщо маса сильно липне до рук, то можна додати ще трохи борошна.

Як правильно сформувати наші сирники
Як правильно приготувати сирники

Далі викладаємо сирну масу на стіл, добре посипане борошном і зверху так само добре посипаємо борошном. Розкочуємо тісто качалкою в пласт до товщини приблизно 1 см. Будь-якою зручною для Вас формою вирізаємо кухлі з тіста. Викладаємо сирники на лист, застелений папером для випічки і відправляємо духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

Рецепт сирників з картоплею
Рецепт сирників

Через 15 хвилин дістаємо лист з сирниками з духовки, даємо трохи охолонути. Готові сирники за бажанням можна посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.