3 хитрощі приготування, щоб оладки були високими, не вбирали олію та не були “хлібними”: завжди будуть вдалі

Швидкий, поживний та смачний сніданок - це оладки. А оладки на гарячому кефірі вийдуть пишними, ніжними і не осядуть навіть після остигання.

На смак вони більше схожі на дріжджові, але в рецепті вони не використовуються.

Пишні оладки на гарячому кефірі – це популярна страва, яка має ніжну текстуру та легкий кислий смак. Секрет приготування даної страви якраз криється у тому, що кулінар використовує гарячий кисломолочний продукт, а також лимонну кислоту.

Історія пишних оладок на гарячому кефірі не є точно відомою. Проте кефір як продукт має довгу історію та пов’язаний із кавказькою культурою. Кефір був поширений вже в Стародавній Русі і вважався корисним та поживним продуктом. Цілком ймовірно, що ідея приготування оладок на кефірі виникла у цих регіонах.

Користь пишних оладок на гарячому кефірі обумовлена ​​їх складом. Кефір є джерелом пробіотиків, які сприяють покращенню травлення та підтримці здорової мікрофлори в кишечнику. Оладки, у свою чергу, містять вуглеводи, білки та жири, необхідні для енергії та харчування організму. Вони також багаті на вітаміни групи B, вітаміни A і D, а також мікроелементи, такі як кальцій, залізо, магній і фосфор.

Інгредієнти

  • Борошно – 350 г
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – на кінчику ножа
  • Сіль
  • Куряче яйце – 1 шт
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 3 ст.
  • Ванілін – за смаком

Рецепт приготування смачних оладок

Додати до кефіру воду, перемішати, поставити на плиту і трохи підігріти до теплого стану. У глибоку тарілку розбити куряче яйце. Додати сіль, цукор та перемішати.

Рецепт приготування оладок

Далі влити нагрітий кефір та добре перемішати до утворення піни зверху. Потроху, в кілька прийомів, додати борошно, ретельно розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. Готове тісто має нагадувати густу масу, яка не стікає з ложки, а сходить із неї тягучою, густою масою.

Потім всипати кислоту і добре перемішати тісто (необхідно, щоб оладки вийшли пишні).

Тісто для пишних оладок

На пательню налити олію і добре розігріти. Викласти тісто на сковороду, сформуючи оладки. Смажити необхідно на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.