Під чашку чаю зазвичай розмітають всю тацю: рецепт дуже пишних та мʼяких пончиків, зроблених на кефірі

Смачні та швидкі пончики на швидку руку. Готуються вони дуже просто та швидко, з мінімального набору інгредієнтів, які завжди є на кухні. Пончики виходять пишні, м'які, повітряні і зовсім нежирні.

Спробуйте і ви приготувати такі пончики, побалуйте себе та своїх рідних смачною та домашньою випічкою. Відмінний рецепт для сімейного чаювання, відірватися від пончиків дуже складно.

Пончики бездрожжеві, також відомі як американські пончики або гуртки, – це повітряні спокуси, які готуються без додавання дріжджів. Вони мають пухнасту текстуру і характерні дірочки всередині, які заповнюються цукровою глазур’ю або іншими начинками.

Історія бездріжових пончиків бере початок у Північних країнах Європи, особливо у Голландії. Традиційно вони називаються “оліболлі”. У США пончики стали популярними в 19 столітті, в основному завдяки німецьким іммігрантам, які приносили рецепти тіста.

Користь пончиків бездрожжових полягає в тому, що вони містять вітаміни та мінерали, такі як вітаміни групи В, вітамін Е та залізо. Однак їх споживання має бути обмежене через високий вміст цукру та жиру.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Кефір – 200 мл
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 3 ст.
  • Сода – 0,33 ч.л.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Рослинна олія без запаху – 500 мл
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачні пончики

У глибоку миску розбити куряче яйце. Додати у нього ванільний цукор, цукровий пісок, сіль і ретельно все розтерти віночком.
Потім необхідно влити кефір кімнатної температури та перемішати.

Як приготувати пишні пончики на кефірі замість оладок
Як приготувати пишні пончики на кефірі

Далі додати просіяне пшеничне борошно, соду і все також перемішати за допомогою віночка до однорідності. Тісто виходить досить густим і дуже повільно спадає з лопатки.

У каструлю необхідно налити рослинну олію, добре його нагріти. Столовою ложкою взяти трохи тіста та відправити в олію. Таким чином, помістити всі пончики в масло і смажити до золотистого кольору на середньому вогні.

Рецепт пишних пончиків на кефірі
Рецепт пишних пончиків на кефірі

Готові пончики зняти на тарілку з паперовим рушником. Потім пончики перекласти на окрему тарілку та посипати зверху цукровою пудрою. Також можна окремо приготувати глазур.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.