Діти не виходять з кухні, поки я готую цей десерт: шоколадна ковбаска, смак якої знайомий кожному

Цей десерт нікого не залишить байдужим, адже всі ми його пам'ятаємо з дитинства. Чайна шоколадна ковбаска без випічки, що дуже легко готується та чудово смакує.

Шоколадна ковбаса – це смачний та простий у приготуванні десерт, який часто роблять вдома. Вона має чудовий шоколадний смак та хрумкість від печива та горіхів. Цей десерт чудово підходить для чаю або кави та може слугувати смачним подарунком для рідних.

Інгредієнти

  • 500 грамів пісочного печива;
  • 100 грамів горіхів;
  • 3-4 столових ложок какао-порошку;
  • 3-6 столові ложки цукру (на свій смак);
  • 180 г вершкового масла;
  • 150 г молока.

Інструкції з приготування

Пісочне печиво ламаємо на невеликі шматочки. Не намагайтеся зробити це рівно, смачніше коли частина печива перетирається в крихту, а частина залишається досить великими шматками. Горіхи перебийте у блендері, або просто подрібніть ножем. Також можна додати сухофруктів.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси
Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

У сотейнику з’єднуємо вершкове масло, какао-порошок та цукор. Вливаємо молоко та ставимо на вогонь. Постійно помішуючи доводимо масу до однорідності на середньому вогні. Також, на цьому етапі можна додати розтоплений шоколад або згущене молоко. Як тільки з’явилися перші бульбашки знімаємо масу з вогню.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси
Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

Відразу виливаємо шоколадну масу до печива з горіхами. Гарно перемішуємо. Формуємо ковбаски. Це зручно робити за допомогою поліетиленових пакетиків або харчової плівки. Беремо два пакетики та порівну розподіляємо масу. Гарно притискаємо, щоб вийшло повітря та надаємо форму ковбаси. Вийдуть ковбаски приблизно по 500 грамів.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси
Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

Прибираємо десерт у холодильник на декілька годин, до повного застигання. Якщо вам не терпиться скуштувати цей кулінарний витвір, можна покласти її у морозилку. Перед подачею ковбасу можна притрусити цукровою пудрою, тоді вона стане менш липкою та її буде зручніше нарізати. Смачного.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси
Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.