Рецепт тістечка шоколадний фондан: легко та швидко готується в домашніх умовах – гості будуть в захваті

Пропонуємо вам ознайомитись з нашим простим рецептом чудового десерту, який зможе приготувати навіть початківець. Тістечко шоколадний фондан - це секретний прийом, коли гості завітали на чай

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Шоколад чорний – 150 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Борошно – 40 г

Для підготовки форм:

  • Какао-порошок – 2 ч. ложки
  • Масло вершкове – 1 ч. ложка

Приготування:

Підготуйте усі необхідні інгредієнти для приготування шоколадного фондана. Чорний шоколад наламайте шматочками і складіть у глибоку миску. Додайте розм’якшене вершкове масло. У каструлю налийте воду (на рівень 2-3 см), доведіть до кипіння. Поставте миску з шоколадом і маслом на каструлю так, щоб дно миски не торкалося поверхні води. Розтопіть шоколад, постійно помішуйте. Перелийте розтоплений шоколад в інший посуд, щоб зупинити нагрівання і дайте масі охолонути.

Рецепт тістечка шоколадний фондан: ніжність, що вражає
Рецепт тістечка шоколадний фондан: ніжність, що вражає

Приготування основи:

Увімкніть духовку та розігрійте до 180 градусів. З’єднайте яйця та цукор у глибокій мисці. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера в пишну світлу масу. Додайте охолоджений розтоплений шоколад, перемішайте. Всипте заздалегідь просіяне борошно. Перемішайте шоколадне тісто до однорідності.

Випікання тістечка:

Для випікання десерту можна використовувати порційні керамічні формочки для суфле. Змастіть форми вершковим маслом і присипте какао-порошком. Розкладіть у форми тісто, заповнюючи їх на 3/4. Випікайте шоколадні фондани в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 8-10 хвилин (однак орієнтуйтесь на власну духовку). Готові кекси акуратно переверніть на тарілку, вони мають легко випасти із форм. Подавайте шоколадний фондан до столу відразу ж, теплим.

Також радимо вам ознайомитись з нашим відеорецептом торта Тирамісу. Приготування цього десерту не потребує багато часу та сил, а результат просто вражає!

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.