Пташине молоко без випічки: улюблений десерт дитинства готується напрочуд просто і з доступних інгредієнтів

Спробуйте приготувати пташине молоко в домашніх умовах. В нашому рецепті, ми розповімо, як зробити його без випічки та зайвого клопоту. Детальніше в матеріалі.

Пташине молоко — це представник культових десертів, якими ми мали можливість насолоджуватися в дитинстві. Цей смак майже неможливо забути, а тому він залишається актуальним, і буде завжди викликати найприємніші та найщиріші емоції.

І хоча пташине молоко завжди можна придбати у будь-якому магазині, приготувати його вдома набагато цікавіше, а також вигідніше, адже ви відмовитися від стабілізаторів та ароматизаторів, а зробите максимально корисний варіант даного десерту. Діти від нього завжди в захваті, а тому не вагайтеся та пробуйте. У нашому випадку ми пропонуємо зробити пташине молоко без випічки.

Інгредієнти

  • Вода — 150 мілілітрів
  • Желатин — 15 г
  • Сметана — 535 г
  • Цукор –150 г
  • Шоколад — 100 г

Як приготувати пташине молоко вдома

Для початку необхідно залити желатин холодною водою і залишити його на 15 хвилин. Сметана, з якою ми будемо працювати, а також ємність мають бути холодними. Починаємо збивати сметану з цукром до того часу, поки маса стане пишною. На це піде приблизно 10 хвилин.

Торт "Пташине молоко"
Пташине молоко

Тим часом желатин ставимо у водяну баню і чекаємо, поки він повністю розчиниться та стане рідким. Після даної процедури залишаємо масу охолоджуватися.

У желатин збиту сметану та перемішуємо. Потім переливаємо його в збиту сметанну масу. Отриману масу розливаємо порційно у посуд, наприклад, у креманки та залишаємо застигати.

Торт Пташине молоко
Пташине молоко

Тим часом шоколад подрібнюємо, висипаємо у посуд і додаємо сметану. Також ставимо на водяну баню та розтоплюємо до отримання рідкої консистенції. Охолоджуємо для того, щоб нам було легше працювати. У креманки зі сметаною масою заливаємо шоколадну. Усе має бути розподілено рівномірно.

Ставимо десерт приблизно на 45 хвилин, але можна дати більше часу, після чого можемо прикрасити отримане Пташине молоко за бажанням. Наприклад, з ним прекрасно поєднуються свіжі ягоди та горіхи.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.