Мінімум часу та інгредієнтів: готуємо корисний мармелад, який діти розхапають за лічені секунди

Мармелад — це культові солодощі, які ніколи не втрачають своєї актуальності та продовжують бути популярними крізь сторіччя. У нашому рецепті ми пропонуємо спробувати зробити його вдома.

Мами досить часто зіштовхуються з проблемою, коли діти сильно звикають до солодкого та постійно його просять. Відмови майже не діють, а у перспективі можна отримати дитячу істерику. Будь-яка любляча сім’я намагається обмежувати кількість цукерок та шоколаду, які споживаються дітьми, однак проконтролювати цей процес всеціло, особливо коли солодощі у доступі, майже неможливо.

Втім, є більш хитрі методи зміщення фокусу дітей. Мова йде про домашній мармелад. Увесь фокус у тому, що ви готуєте його з натуральних інгредієнтів. Тобто із соку. Фрукт чи ягоду, який послужить основою для приготування смаколиків ви обираєте самостійно.

Такий мармелад виходить неймовірно ароматним, ніжним, м’яким і завжди користується популярністю серед діток. Спочатку ви можете спробувати зробити невеличку порцію, а якщо сподобається, зробити велику кількість даних виробів. Для приготування вам знадобиться досить скромний набір інгредієнтів. А от терпінням доведеться запастися, адже перший мармелад може вийти не прозорим або розчарувати іншими нюансами.

Інгредієнти

  • 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. агар-агара

Як приготувати смачний мармелад в домашніх умовах

Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп із чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняються грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набух.

Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу
Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу

Поставити сироп плиту і довести масу до кипіння, помішуючи. Як тільки він закипить, одразу зняти з вогню. Важливо звернути увагу на пінку. Якщо вона утворюється, обов’язково її зніміть, інакше мармелад вийде мутним.

Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу
Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу

Розлити масу по формах і залишити застигати приблизно на годину. Акуратно дістати мармелад із форм, за бажанням обваляти в цукровій пудрі чи цукрі.

Якщо ви хочете зробити неймовірно смачні солодощі, ви можете всередину форм також поставити горішки. Такий мармелад буде нагадувати турецький рахат-лукум.

Схожі статті

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.