Перевірений роками рецепт торта, що до вподоби всім: дуже смачний “Сметанник” з простих продуктів

Торт не потребує додаткового часу на просочення, тож його можна їсти одразу після приготування. Тісто вологе та повітряне як пух, а крем дуже ніжний та смачний.

Інгредієнти

Для прямокутної форми 20 на 35 сантиметрів:

  • Яйця – 2 штуки;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 150 грамів;
  • Олія рослинна – 150 мілілітрів;
  • Кефір – 150 мілілітрів;
  • Розпушувач – 1,5 чайні ложки
  • Борошно – 170 грамів;
  • Какао – 1 столова ложка;
  • Сметана – 600 грамів;
  • Молочний шоколад – 200 грамів.

Інструкції з приготування

В миску вбиваємо яйця, додаємо сіль та цукор. Збиваємо все міксером. Коли маса посвітлішає та збільшиться в об’ємах, додаємо до неї рослинну олію та кефір. До просіяного борошна додаємо розпушувач та какао й поєднуємо сухі та рідкі інгредієнти. Гарно перемішуємо тісто.

Рецепт приготування домашнього торта Сметанник
Рецепт приготування домашнього торта Сметанник

Для випічки цього торту потрібна або прямокутна форма розміром 20 на 35 сантиметрів, або кругла форма діаметром приблизно 26 сантиметрів. Застилаємо її пергаментом. Виливаємо тісто у форму та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, або зубочисткою, вона має виходити з коржа повністю сухою та без залишку тіста.

Рецепт приготування домашнього торта Сметанник
Рецепт приготування домашнього торта Сметанник

Для крему змішуємо сметану та розтоплений молочний шоколад. Сметану обирайте жирну, крем буде густішим. Цукор додавати не потрібно, крем і так буде дуже солоденьким та смачним.

Рецепт приготування домашнього торта Сметанник
Рецепт приготування домашнього торта Сметанник

З прямокутного коржа зрізаємо краї, та перетираємо їх у крихту, щоб обмазати нею боки тортика. Корж розрізаємо навпіл. Якщо використовували круглу форму, то розрізаємо корж вздовж. Одну частину змащуємо кремом та накриваємо другою частиною. Залишок крему наносимо зверху та по боках. Притрушуємо боки тортика бісквітною крихтою. Торт готовий. Не потрібно чекати просочення, можна відразу куштувати. Смачного.

Рецепт приготування домашнього торта Сметанник
Рецепт приготування домашнього торта Сметанник

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.