Найніжніша начинка та шоколадне тісто: цей надзвичайно смачний сирник ви приготуєте дуже швидко

Радимо до вашого приготування дуже смачний та ніжний львівський сирник. Приготувати його можна до чаю для своїх гостей, щоб приємно здивувати їх і порадувати.

Також ви можете приготувати його на повсякденний стіл для своїх рідних та близьких, щоб порадувати їх новими солодощами. Готується страва з доступних інгредієнтів, які ви можете придбати у кожному великому магазині чи супермаркеті. Такий десерт готують у багатьох кав’ярнях та кондитерських, але в цьому рецепті ми вам розповімо, як приготувати його в домашніх умовах.

Готується він досить просто, але не зовсім швидко, так що з його приготуванням зможе впоратися навіть кулінар-початківець. Спробуйте приготувати його за нашим рецептом, адже він обов’язково сподобається всім вашим гостям, рідним та близьким.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Сир – 500 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Цукор – 7 ст.
  • Родзинки – 40 г
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Крохмаль – 2 ст.
  • Ванілін – за смаком
  • Какао порошок – 2 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачний сирник

У глибоку ємність насипаємо цукру, м’якого вершкового масла, ванілін і розмішуємо все за допомогою міксера. По одному додаємо 3 жовтки і ретельно перемішуємо. Далі ми додаємо сир, змішуємо і збиваємо міксером на слабких обертах.

Як приготувати сирники
Як приготувати сирник

У масу, що вийшла, додаємо 2 великі ложки кукурудзяного крохмалю, 2 великі ложки манної крупи і перемішуємо до однорідної консистенції. Тепер додаємо промити родзинки і рівномірно розподіляємо його по всьому тісту.

У глибоку миску відправляємо яєчні білки, додаємо щіпку солі та збиваємо. Збиті білки з’єднуємо з приготовленим тестом, ретельно перемішуємо і кладемо його у форму для запікання, застелену пергаментним папером.

Поступово розподіляємо його і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Далі знижуємо температуру до 150 градусів і випікаємо приблизно півгодини. Залишаємо сирник у духовці доти, доки він повністю не охолоне.

Охолоджений сирник витягаємо з духовки, загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 8 годин. За цей час у невелику каструлю кладемо 2 великі ложки какао порошок, 3 великі ложки цукру, 2 ложки сметани, шматочок вершкового масла і готуємо на сильному вогні постійно помішуючи доти, доки все це не перетвориться на шоколадну глазур.

Лвівський сирник рецепт
Лвівський сирник рецепт

Львівський сирник практично готовий. Поливаємо його приготовленою шоколадною глазур’ю, даємо їй застигнути, ріжемо сирник на порційні шматочки і подаємо до столу.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.