Мрія всіх господарок: як приготувати ідеальний шоколадний торт з ніжним кремом вдома. Нічого не нагадує?

Кожна господарка мріє приготувати цей торт! Він дуже смачний - шоколадні коржі ідеально поєднуються з ніжним кремом, до смаку точно як пломбір. Нічого не нагадує?

Перед цим надзвичайно смачним тортом неможливо встояти! Будь-хто його спробував, вже ніколи не забуде його смаку, тому кожна господиня просто мріє його приготувати. Доведеться трохи повозиться, але це того варте!

Інгредієнти для шоколадного бісквіту:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 110 г
  • Какао – 40 г
  • Вода – 50 г
  • Розпушувач – 1 ч.л. без гірки
  • Сіль – ч.л.

Інгредієнти для крему Пломбір:

  • Молоко – 500 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • Вершкове масло 82,5% кімнатної температури – 150 г

Інгредієнти для просочення торта:

  • Молоко – близько 50 г (залежно від того, які коржі Ви любите: більш сухі чи вологі)

Інгредієнти для глазурі:

  • Шоколад – 100 г
  • Вершкове масло 82,5% – 60 г

Вам знадобиться форма для випікання діаметром 21 см.

Приготування:

Беремо 5 великих яєць. Збиваємо у велику глибоку миску. Додаємо щіпку солі та 150 г цукру. Збиваємо міксером до отримання однорідної світлої маси. Яйця з цукром збільшилися обсягом і посвітліли. Це триватиме приблизно 7-10 хвилин.

Хочете знати, як перевірити, чи добре збиті яйця з цукром? Проведіть віночком, якщо лінія видно 1 секунду, то яйця добре збиті.

Далі додаємо 50 г води. Продовжуємо збивати. Потім до 110 г пшеничного борошна додаємо 1 ч.л. розпушувача + 40 г какао. Суху масу, що вийшла, додаємо в 3 підходи в яєчну масу. Обов’язково потрібно просіяти через сито, щоб не було грудочок. Акуратно перемішуємо.

Беремо форму діаметром 21 см. Виливаємо в неї тісто. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 С духовці приблизно 40-50 хвилин.

Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір
Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір

Як перевірити готовність бісквіту за допомогою дерев’яної шпажки, ви вже знаєте. Вона має виходити повністю сухою.

Потім готовому бісквіту даємо 5 хвилин охолонути у формі, а потім акуратно перекладаємо його на ґрати, щоб він остаточно охолонув.

У цей час приготуємо крем за смаком пломбір, що нагадує. Для цього змішуємо в сотейнику яйця, цукор, ванільний цукор та крохмаль. Додаємо молоко. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи доти, доки він не загусне. Після цього знімаємо з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури.

Дуже важливим буде наступний етап, коли з’єднуватимемо вершкове масло і заварний крем. Обов’язково! Масло та заварна основа повинні бути однакової кімнатної температури!

Вершкове масло збиваємо 2-3 хвилини, а потім невеликими частинами вводимо в заварну основу, при цьому продовжуємо все збивати. Наступну частину додаємо лише тоді, коли перша добре втрутилася.

Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на 3 рівні частини, просочуємо молоком. Між коржами змащуємо кремом. Упакувати торт у харчову плівку та поставити в холодильник на 2 години, а краще на ніч, щоб він добре стабілізувався.

Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір
Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір

В остаточному варіанті торт покривається з усіх боків глазур’ю. Для цього розтоплюємо вершкове масло, потім знімаємо його з вогню і додаємо невеликі шматочки шоколаду, даємо їм добре розчиниться, а потім приступаємо до завершального етапу оформлення торта.

Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір
Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір

Ви тільки подивіться, як це красиво! Зазначимо, що цей торт дуже нагадує знаменитий “Прага”, тільки до крему додають ще трошки какао.

Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір
Рецепт смачного шоколадного торта з ніжним кремом Пломбір

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.