Диво-десерт на Валентинів день: цей ніжний мус ви приготуєте за кілька хвилин – чоловік буде в захваті

Існує велика кількість десертів, які ми можемо з великим задоволенням приготувати на свято та спожити разом з сім'єю, але мус – це ідеально для романтичної вечері.

Приготування десертів зазвичай забирає достатньо велику кількість часу та зусиль. І хоча результат безумовно того коштує, у нас може не вистачати фізично ні часу, ні можливостей. Замість торта чи фондану ми пропонуємо вам спробувати зробити легкий шоколадний мус. Він особливо буде приємним для романтичної вечері на Валентинів день, так як має дуже легку текстуру та низьку калорійність.

І найбільшим його плюсом являється те, що ви зможете зробити його дуже швидко, а зіпсувати його майже неможливо. Для його приготування вам знадобиться доволі стандартний набір продуктів для десертів, і він є ледь не у кожному холодильнику. Звичайно, якщо ви хочете отримати дійсно смачну страву, то необхідно подбати про якість інгредієнтів, які ви будете використовувати. Обирайте журна вершкове масло без запаху маргарину, сміливо беріть чорний шоколад з високим вмістом какао.

Такий мус ідеально підійде не тільки для вечері з коханим, але для посиденьок з подружками, адже не всі будуть проводити це свято парами.

До речі, цей мус можна також використовувати і для приготування різноманітних пирогів і навіть тортів. Можна сказати, що він універсальний.

Інгредієнти

  • 120 г шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст. л. кави або еспресо
  • 2 великих яйця
  • 60 г цукру
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 мл вершків

Як приготувати смачний шоколадний мус

Для початку поміщаємо шоколад на водяну баню. Повністю його розтоплюємо, після чого перемішуємо з розм’якшеним вершковим маслом та кавою. Усе перемішуємо до однорідності маси, за необхідності поміщаємо в мікрохвильову піч.

Як приготувати смачний шоколадний мус

Чекаємо, поки маса стане теплою, додаємо яєчні жовтки, добре перемішуємо та поміщаємо в холодильник.

Збиваємо між собою білки та вершки. Поступово вносимо цукор і збиваємо, поки не отримуємо міцні піки.

Як приготувати смачний шоколадний мус

Збиваємо холодні вершки з цукром і ванільним екстрактом. Додаємо шоколадну суміш до збитих вершків, акуратно перемішуємо. Поміщаємо у посуд для десерту. Зверху викладаємо збиті білки.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.