Стильний десерт, який йде в ногу з часом: без цукру і духовки, але солоденький. Такої смакоти ви ще не їли

Головний кулінарний тренд 2024 року - ніжний десерт без цукру, борошна та масла. Навіть духовка не знадобиться! Смачний і дуже корисний, схожий на "пташине молоко".

Сьогодні в тренді страви, які просто та швидко готувати, з малим вмістом калорій, без цукру та борошна. Є один десерт, який відповідає всім цим параметрам. До того ж він готується настільки просто, що впорається навіть дитина. Це справжня гастрономічна насолода.

Якщо ви хочете приготувати корисний та смачний десерт, то цей рецепт стане вам у нагоді. Він виходить зовсім не солодкий, просто тане у роті, дуже ніжний та легкий. Смак сиру майже не відчувається, а лише легкий присмак меду та ванілі.

Без цукру, борошна та масла: стильний десерт
Без цукру, борошна та масла: стильний десерт

Інгредієнти:

  • Сир – 600 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 100 г
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Крохмаль – 40 г
  • Молоко – 500 г крем + 100 г для желатину
  • Желатин – 18-20 г
Без цукру, борошна та масла: стильний десерт
Без цукру, борошна та масла: стильний десерт

Приготування:

Спочатку в невеликій мисці висипаємо желатин і заливаємо його 100 г молока. Залишаємо убік на 10 хвилин. За цей час він встигне набухнути.

У цей час в окремій мисці готуємо заварний крем. Змішуємо 2 яйця з кукурудзяним крохмалем та невеликою кількістю молока. Перемішуємо. Коли маса стане повністю однорідною, додаємо молоко, що залишилося.

Далі ставимо на невеликий вогонь і починаємо варити. Обов’язково помішуючи, щоб не утворювались грудочки. Коли з’являться перші “бульки” від кипіння, залишаємо на вогні ще 30-60 секунд і швидко знімаємо.

Вже набряклий желатин підігріваємо до теплого стану. Слідкуйте, щоб він не закипів, у такому разі він може втратити всі властивості.

В окремій посудині перебиваємо в однорідну масу сир. Це можна зробити за допомогою занурювального блендера. Потім додаємо мед, ванілін (на кінчику ножа), крем та теплий желатин. Продовжуємо збивати до однорідності.

У форму діаметром до 20 см виливаємо сирну масу, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, як мінімум на 6 годин до повного застигання. Краще прибрати на ніч.

Вранці дістаємо готовий десерт. Акуратно знімаємо форму і можна подавати до столу. За бажанням можна прикрасити фруктами та розтопленим шоколадом. Буде супер красиво!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.