Нутеллу у магазині більше не купую: супер-рецепт без горіхів, за який діти будуть дякувати вам щодня

Майже усі діти полюбляють солодке. Особливо популярністю користуються різноманітні пасти, з шоколадом, горіхами, карамельлю та іншими інгредієнтами.

Втім, такі солодощі відрізняються високою вартістю при тому, що собівартість і їхня залишається доволі низькою. Приготувати альтернативу такому продукту вдома не складає жодних складнощів, і тим паче солодощі виходять набагато кориснішими через відсутність у своєму складі консервантів та підсилювачів смаку.

Окрім того, таку шоколадну пасту можна використовувати у якості крему, начинки до різних тістечок, або взагалі прикраси для торта. В будь-якому випадку, вживати її можна у різних виглядах, і навіть смакувати нею з млинцями.

Діти будуть просто в захваті від такого подарунку, і забудуть про усі цукерки та інші ласощі, які лежать на поличках магазинах. Приготування займає зовсім небагато часу, а результат тішить впродовж тижня. Зберігати таку пасту краще у скляній банці в холодильнику.

За бажанням можна додавати свої інгредієнти. Наприклад, внести туди мармелад або арахіс. Так само ви можете регулювати консистенцію пасти, але в нашому рецепті вона буде доволі густою, як арахісова.

Також не забувайте, що на якість кінцевого продукту сильно впливає якість вершкового масла. Тому варто обирати жирне, а краще взагалі домашнє, уникати рослинних жирів.

Обов’язково спробуйте таку пасту і залишитеся задоволеними. Що вже і казати про дітей!

Інгредієнти

  • цукор – 2 стол. л.;
  • борошно – 1 стол. л.;
  • вершкове масло – 35 г.
  • какао-порошок – 1 стол. л.;
  • молоко – 250 мл;

Рецепт приготування домашньої нутелли

У сухій мисці змішайте борошно, цукор і какао-порошок. Влийте приблизно 50 мл холодного молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Рецепт приготування смачної шоколадної пасти

Влийте решту молока, перемішайте до однорідності і поставте на невеликий вогонь. Варіть 8-10 хвилин до загустіння. Вимкніть вогонь, додайте вершкове масло і ще раз перемішайте.

Рецепт приготування шоколадної пасти
Рецепт приготування шоколадної пасти

Таку пасту необхідно обов’язково сховати в холодильник, інакше термін її зберігання сильно скоротиться.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.