Стильний десерт, який йде в ногу з часом: мінімум цукру, але солоденький. Тертий пиріг з сирним кремом

Ніжний тертий пиріг із сирної начинкою може стати справжньою родзинкою вашого столу. Такий десерт обов'язково сподобається дорослим та малим.

У нашій уяві тертий пиріг зазвичай має доволі не привабливий зовнішній вигляд, до якого ми звикли через асортимент даного десерту в магазинах. Але насправді він може бути непросто смачним, але настільки вишуканим, що гідний з’явитися на поличках паризьких кондитерських. Ваша сім’я буде в захваті від смаку даного десерту, і обов’язково попросить вас приготувати його ще.

Інгредієнти

  • Борошно – 220 г
  • Цукор – 75 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Какао – 25 г
  • Холодне вершкове масло – 125 г
  • Дрібка солі
  • Яйце – 1 шт.
  • Кисломолочний сир – 500 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • Цукор – 75 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйця для начинки – 2 шт.
  • Розтоплене вершкове масло – 50 г

Як приготувати смачний тертий пиріг

Для початку необхідно перемішати між собою усі сухі продукти для тіста. Після цього додаємо вершкове масло, яке попередньо порізали на шматочки та перетерли його в крихту. Також вносимо яйця. Замішуємо тісто.

Як приготувати смачний тертий пиріг

Ділимо тісто на дві частини, різні за розміром. Меншу частину загортаємо в харчову плівку та ставимо в морозильну камеру. Більшу частину рівномірно розподіляємо по формі.

Як приготувати смачний тертий пиріг

До вершкового сиру додаємо яйця та сухі інгредієнти. Вливаємо тепло вершкове масло. Усе перемішуємо до однорідності. Виходить ніжна кремова консистенція. Починаємо викладати сиркову масу в заздалегідь підготовану форму, рівномірно розподіляємо начинку по всій поверхні.

Також можна за бажанням розкласти свіжі фрукти. Також підійдуть шматочки шоколаду, горіхів і навіть карамель.

Як приготувати смачний тертий пиріг

Тепер дістаємо заморожене тісто з морозилки та натираємо на верх пирога, стружку також рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Як приготувати смачний тертий пиріг

Випікаємо тертий пиріг в духовці при температурі 170 градусів протягом 45 хвилин. Після цього даємо трішки охолонути та знімаю розʼємну форму. Наріжте порційно та подавайте на стіл.

Схожі статті

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.