Просто космічний десерт: баварський яблучний торт, який зачарує своїм апетитним виглядом та вишуканим смаком

Коли є час та натхнення радимо приготувати смачнющий тортик. Це справжня яблучна насолода, яка неодмінно сподобається вам та вашим близьким.

Інгредієнти

  • Яблука – 1 кілограм;
  • Ваніль – дрібка;
  • Борошно (крем) – 2 столові ложки;
  • Борошно (тісто) – 390 грамів;
  • Цукор 180 грамів;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Молоко – 0,5 літра;
  • Сметана 2 столові ложки;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Оцет 9% – 1 столова ложка;
  • Вершкове масло – 400 грамів.

Інструкції з приготування

Кілограм кисло-солодких яблук очищуємо від серцевини та шкірки. Нарізаємо їх тонкими слайсами. На дно каструлі з товстим дном наливаємо 3-4 столові ложки води. Викладаємо яблука у каструлю та присипаємо їх 2-ма ложками цукру, накриваємо кришкою. Вмикаємо максимальний вогонь та доводимо до закипання, після чого зменшуємо його до мінімального. Тушкуємо яблука 10-15 хвилин. Після перекладаємо їх на сито, щоб позбавитися зайвої вологи.

Рецепт приготування баварського яблучного торта
Рецепт приготування баварського яблучного торта

Яйця з цукром збиваємо міксером протягом 1 хвилини. Додаємо борошно, перемішуємо. Покроково вливаємо молоко, гарно змішуючи інгредієнти. Відправляємо все у глибоку сковорідку, додаємо ваніль та прогріваємо крем на середньому вогні. Постійно помішуємо його вінчиком до загустіння. Готовий крем прибираємо з плити та залишаємо охолоджуватися. Якщо не прослідкували та він підхопився, можна перетерти крем через сито. 200 грамів вершкового масла збиваємо, поки воно не побіліє та поступово додаємо до нього крем. Відправляємо його у холодильник.

Рецепт приготування баварського яблучного торта
Рецепт приготування баварського яблучного торта

В мисці перетираємо решту вершкового масла з борошном. Масло можна замінити на маргарин. Додаємо сметану, та соду погашену оцтом. Швидко замішуємо тісто та відкладаємо на 5 хвилин. Ділимо його на 9 рівних частин. Розкачуємо один зі шматків у прямокутник. На половину викладаємо яблука, накриваємо начинку другою половиною та защіплюємо краї. Повторюємо з усіма шматками тіста. Випікаємо їх при температурі 180 градусів, приблизно 15 хвилин.

Рецепт приготування баварського яблучного торта
Рецепт приготування баварського яблучного торта

Збираємо торт. Для цього щільно викладаємо три пиріжки та гарно замащуємо їх кремом. Таким чином викладаємо ще два шари. Обмащуємо торт кремом по баках та зверху. Прикрасити можна подрібненими волоськими горіхами. Залишаємо просочитися у холодильнику на 2-4 години. Смачного.

Рецепт приготування баварського яблучного торта
Рецепт приготування баварського яблучного торта

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.