Мінімум інгредієнтів, максимум насолоди: заварний крем від французького кондитера – ці секрети мало хто знає

Заварний крем на молоці – це класична кулінарна страва, яка часто використовується для приготування начинок для пирогів, тортів та тістечок.

Приготуємо ідеальний, але простий та смачний класичний варіант заварного крему. Крем дуже ніжний, гладкий. Ідеально підходить для наповнення тістечок, еклерів, просочення коржів та інших кондитерських виробів. Також його можна їсти як самостійний десерт.

Він виходить шляхом заварювання молока з яйцями, цукром та борошном до отримання густої консистенції.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Молоко — 550 мл
  • Цукор –130 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Рецепт приготування смачного заварного крему

Насамперед поставимо нагріватися молоко. Його потрібно довести майже до кипіння.

Рецепт смачного крему
Рецепт смачного крему

В окрему миску розбиваємо два яйця. Додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо віночком. Не слід доводити до розчинення цукру. Просто перемішуємо. За бажання можна на цьому етапі додати пару столових ложок цедри апельсина. Це надасть крему цитрусових ноток. Далі додаємо крохмаль і якісно перемішуємо до однорідності.

Коли все буде добре перемішане і не буде грудок крохмалю, можна додавати гаряче молоко. Приблизно половину. Все добре перемішуємо, щоб яйця не згорнулися. Молоко, що залишилося, повертаємо на вогонь і виливаємо туди нашу яєчно-крохмальну масу. Важливо! На цьому етапі починаємо крем безперервно помішувати, щоб він не пригорів. Так, постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння та поступового загусання. Чим довше ви будете томити крем, тим густіше він буде в результаті.

Рецепт крем-сиру в домашніх умовах
Рецепт крему в домашніх умовах

Зверніть увагу, як крем дуже швидко густіє. При цьому способі приготування якого виходить гладкий, однорідний і без грудочок. Якщо з якихось причин неоднорідності таки з’явилися, скористайтеся блендером, або пропустіть крем через сито. Коли крем буде готовий додаємо олію та екстракт ванілі. Добре перемішуємо гарячу масу.

Перед тим, як поставити крем остигати, його необхідно закрити харчовою плівкою. Плівку кладемо прямо поверх крему, щоб вона його торкалася. Так ви уникнете скоринки на його поверхні. Смачного! Готуйте із задоволенням!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.