Всього за 3 хвилини: як зробити справжню арахісову пасту вдома. Дуже простий та доступний рецепт!

Як тільки ви дізнаєтесь скільки вам обійдеться приготувати арахісову пасту в домашніх умовах, ви більше ніколи її не купуватимете в магазині. Це набагато економніше та дуже смачно.

У багатьох сім’ях використовують арахісову пасту як намазку на бутерброди вранці, а також у приготуванні смачних протеїнових десертів схожими на Снікерс. Вартість однієї банки сьогодні становить від 130 гривень за 350 г. А якщо ви дізнаєтеся, що арахісову пасту можна легко приготувати вдома, причому витратити на це мінімум часу і коштів. Знадобиться всього 100 арахісу – ціна приблизно 30 грн, щіпка солі, одна ложка меду та 2 столові ложки олії. Це в рази економніше, ніж купувати у магазині. Спробуйте вам дуже сподобається!

Інгредієнти:

  • Арахіс – 100 г
  • Сіль – щіпка
  • Мед або цукрова пудра – 1-2 ст.л. (за смаком)
  • Рослинна олія без запаху або горіхова олія – 2 ст.л.

Приготування:

У приготуванні справжньої арахісової пасти використовують лише обсмажені горіхи. Тому спочатку обсмажимо їх на сухій сковорідці або підсушимо в духовці.

Потім арахіс необхідно очистити від лушпиння. Зручно це робити за допомогою рушника. Висипаємо горіхи на середину, згортаємо рушник у вузол і починаємо розминати його руками.

Простий та економний рецепт арахісової пасти
Простий та економний рецепт арахісової пасти

Далі знадобиться блендер. У чашу висипаємо невелику кількість горіхів, щоб покривалися тільки ножі. Потім починаємо перемелювати. Слідкуйте, щоб блендер не нагрівався. Якщо відчуєте тепло, то вимикайте і дайте йому трохи перепочити.

Подрібнюємо горіхи до однорідної дрібної крихти. Потім додаємо прямо в блендер з арахісом 1-2 столові ложки меду, можна замінити його на цукрову пудру і дрібку солі, а ще олію без запаху – 2 столові ложки. Деякі господині використовують горіхову олію.

Простий та економний рецепт арахісової пасти
Простий та економний рецепт арахісової пасти

Справа залишилася за малим – тепер усе треба перемішати. Арахісова паста готова!

Куди використовується арахісова паста: можна зробити тости на сніданок, домашні цукерки або додати ще шматки банана і це буде чудовий самостійний сніданок.

Простий та економний рецепт арахісової пасти
Простий та економний рецепт арахісової пасти

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.