Мандариновий мармелад — для дітей та дорослих: неймовірні солодощі з натуральних інгредієнтів прямо вдома

Домашні мармелад — це неймовірна смакота, яка може подарувати не тільки насолоду, але й купу корисних речовин. Як же його зробити вдома? Дізнайтеся в нашій статті.

Мармелад, який ми купляємо у магазинах, хоча і дуже смачний, і довго зберігається, але також має масу недоліків. Перш за все, він містить у своєму складі консерванти, які допомагають йому довше зберігатися та зберігати свою структуру. По-друге, в ньому дуже багато цукру, в результаті чого, можна нашкодити здоровʼю.

Так само готується мармелад зазвичай з яблучного пюре, адже в ньому багато пектину. Виготовляти його з апельсинів чи ананасів дуже невигідно, і вартість буде складати доволі велику суму, чому виробники і приходять до такого результату. Але в домашніх умовах можна зробити будь-який мармелад, з різними смаками, із натуральних фруктів, і насолоджуватися ним, поки він свіжий. Давайте дізнаємося, як правильно його зробити самостійно.

Інгредієнти

  • Мандарини, сік – 200 мл
  • Агар-агар – 8 г
  • Цукор – 300 г
  • Цукрова пудра – 20 г

Як приготувати смачний мармелад

Якщо ви придбали готовий маднариновий сік, можете вже починати готувати мармелад. Якщо ж у вас є мандарини, вимийте їх, розріжте кожен плід навпіл і вичавте сік за допомогою сокочавилки. Процідіть сік крізь ситечко. На 200 мл соку потрібно приблизно 700 г мандаринів.

Як приготувати смачний мармелад

Вичавлений сік у каструлі необхідно поставити на вогонь. Вносимо цукор та агар-агар. Добре перемішуємо і варимо. Рідина має почати загусати.

Далі необхідно розлити отриманий розчин у спеціальну форму. Обов’язково розливає рівномірно, щоб отримати привабливі за зовнішнім виглядом. Лишіть на 1 годину застигати.

Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу
Простий та корисний рецепт домашнього мармеладу

Коли суміш загусло, дістаємо із форми та посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо з чаєм або просто на стіл. Такий мармелад не варто зберігати при кімнатній температурі, якщо на вулиці спекотно, адже він може поплавитися та потекти.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.