Рідні просять на свята виключно цей десерт: рецепт торта “Карпатка” – ніжні коржі із заварним кремом

Пропонуємо до вашої уваги ідеальний смаколик, що прикрасить будь-який святковий стіл. Ніжний торт "Карпатка" не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

Для заварного тіста:

  • Молоко – 70 мл
  • Вода – 70 мл
  • Масло вершкове – 60 г
  • Борошно – 100 г
  • Яйця С0 (кімнатної температури) – 3 шт.
  • Сіль – ¼ ч.ложки
  • Цукор – ¼ ч.ложки

Для крему:

  • Яйця C0 – 2 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове 82% – 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • Цукор – 130 г
  • Ванільний цукор – 10 г

Для прикраси:

  • Цукрова пудра – 1 ст. ложка

Приготування заварної основи для крему:

Молоко підігріваю. Змішую яйця з цукром та крохмалем. Вливаю гаряче молоко в яйця. Додаю ванільний цукор. Добре перемішую. Накриваю кремову масу харчовою плівкою в контакт і даю повністю охолонути до кімнатної температури. Після цього переливаю майбутній заварний крем у каструльку і вмикаю середній вогонь. Помішую протягом 7-10 хвилин, до появи перших бульбашок кипіння. Після цього знімаю з вогню.

Рецепт торта Карпатка: пухкі коржі з повітряним заварним кремом
Рецепт торта Карпатка: пухкі коржі з повітряним заварним кремом

Приготування заварного тіста:

В сотейник вливаю воду та молоко. Сюди ж додаю масло. Тримаю на вогні до повного розчинення вершкового масла. Додаю сіль та цукор. Заздалегідь просіюю борошно. У гарячу суміш на повільному вогні всипаємо борошно. Постійно помішую. Заварюю тісто, поки воно не збереться в однорідну грудку. Тримаю на вогні ще 1-2 хвилини. Перекладаю тісто в миску і даю повністю охолонути. Лише після цього биваю яйця, добре вмішую кожне яйце в тісто. Інтенсивно перемішую до повної однорідності. Розігріваю духовку до 190 градусів. Вистилаю пергаментним папером дві форми. За необхідності змастіть пергамент олією. Ділю тісто на 2 рівні частини, розподіляю по пергаменту і формую невеликі підвищення (бортики). Випікаю протягом 15-25 хвилин. Повинна з’явитись золотиста скоринка. Після випікання даю коржам повністю охолонути.

Приготування крему:

Масло та основа для заварного крему повинні бути кімнатної температури! Збиваю вершкове масло міксером до світлої та пишної маси протягом 4 хвилин. Додаю до масла по 1 ст. ложці заварної основи і продовжую збивати. Це важливо робити поступово.

Формування торта:

У роз’ємну форму викладаю один корж, зверху змащую кремом. Другий корж покриваю кремом знизу. Накриваю перший корж другим. Форму накриваю харчовою плівкою і відправляю в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч, щоб крем схопився. Готовий десерт посипаю зверху цукровою пудрою. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.