Улюблений десерт із нашого дитинства. Як приготувати шоколадну картоплю за найпростішим рецептом вдома

Домашнє печиво Картопля – це дуже швидкий, ніжний та смачний десерт, який не треба запікати у духовці. Через свою простоту та швидкість у приготуванні його можна готувати щодня.

Цей десерт ідеально підійде, якщо до вас прийшли непрохані гості.

Він складається з м’якої та повітряної основи печива, яке прикрашене шоколадними крихтами. Воно отримує свою характеристику “ніжне” завдяки використанню м’якого масла або вершкового масла при приготуванні тіста. Шоколадна крихта надає десерту додаткового аромату та смаку.

Історія страви невідома, проте є одним із популярних десертів, який часто готують у домашніх умовах або пропонують у кав’ярнях та кондитерських. Користь десерту полягає у його високій енергетичній цінності завдяки вмісту вуглеводів та жирів. Однак слід вживати його з помірністю, тому що зайве споживання може призвести до зайвої ваги та підвищеного рівня цукру в крові.

Вітаміни та корисні речовини в печиві з шоколадною крихтою залежать від інгредієнтів, що використовуються при його приготуванні. Проте печиво може містити такі корисні речовини, як білок, залізо, магній і кальцій.

Інгредієнти

  • Печиво пісочне – 1 кг
  • Молоко згущене – 400 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Какао порошок – 70 г
  • Цукор – 50 г

Як зробити смачні тістечка Картопля

Помістіть печиво в тарілку, а масло покладіть в блюдце. Цукор і сіль насипте в невелику ємність. Згущене молоко вилийте в глибоку ємність.

Простий рецепт приготування десерту Картопля
Простий рецепт приготування десерту Картопля

Візьміть печиво і розітріть його в крихту. Розтопіть 200 г масло вершкове на сковороді. Засипте в глибоку миску крихту печива і насипте 50 г какао порошку і перемішайте. Тепер додайте розтоплене вершкове масло і згущене молоко, потім ретельно перемішайте.

Простий рецепт приготування десерту Картопля
Простий рецепт приготування десерту Картопля

Окремо в тарілці змішайте 20 г какао і 50 г цукру це для присипки тістечка. З отриманого тіста сформуємо тістечку. Заготовки відразу присипте какао-цукровою сумішшю і викладіть на блюдо, потім тістечко поставте в холодильник на кілька годин.

Викладіть тістечка на окрему тарілку і прикрасьте їх ягодами.

Схожі статті

Десерт, у якому 100 калорій: Злата Огнєвіч поділилася рецептом шоколадного пудингу із секретним інгредієнтом

Співачка Злата Огнєвіч веде у своєму Instagram рубрику кулінарних рецептів, які неймовірно популярні серед її передплатників. Усі страви приготовані із любов'ю.

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.