Пишний та ніжний цукровий пиріг, який люблять і готують багато французів. Рецепт без замісу тіста руками

Пропонуємо до вашої уваги найкращий рецепт цукрового французького пирога. Для приготування цього смаколика навіть тісто замішувати руками не доведеться!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Молоко – 100 мл
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч.л
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор -1 чайн.
  • Сіль – 0,3 чайн.л.

Для посипання:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 150 г
  • Вершки (20% жирності) – 200 мл

Підготовка:

Підготуйте продукти для приготування тіста. Всі вони повинні бути кімнатної температури, це важливо при приготуванні дріжджового тіста – теплі інгредієнти допомагають йому краще піднятися. Тому вийміть яйця та масло з холодильника заздалегідь. Підігрійте молоко до температури близько 40°С. Воно має стати приємно теплим.

Рецепт цукрового французького пирога: просто та смачно
Рецепт цукрового французького пирога: просто та смачно

Приготування тіста:

Додайте в молоко цукор та дріжджі, перемішайте. Накрийте посуд із молоком серветкою та залиште на 15 хвилин. Хороші, свіжі дріжджі повинні піднятися шапочкою над молоком. Розбийте у велику миску яйця, додайте м’яке вершкове масло і сіль. Розмішайте масу за допомогою вінчика. Додайте до яєчної маси молоко з дріжджами. Знову перемішайте все вінчиком. Просійте все борошно в миску до інших продуктів. Замісіть тісто за допомогою лопатки. Воно вийде досить рідким, але це так і має бути – чим менше муки, тим ніжніше пиріг. Розмішайте його до однорідного стану та розчинення грудочок. Накрийте миску рушником і приберіть на годину для підйому в тепле місце.

Приготування посипки:

Масло краще взяти холодне, воно краще розмішуватиметься. Цукор та масло розімніть за допомогою вилки до стану крихти. Тісто за час вистоювання має збільшитися вдвічі. Візьміть будь-яку форму для випікання та змастіть її олією. Викладіть у форму тісто, розподіліть його рівним шаром. Накрийте форму із тістом серветкою та залиште на 20 хвилин відпочити. Пальцем зробіть у тісті заглиблення на всій поверхні пирога. Викладіть зверху цукрово-масляну крихту. Поставте пиріг у духовку, розігріту до температури 180 ° С. Випікайте пиріг 25-30 хвилин до зарум’янювання. Потім вийміть пиріг і рівномірно полийте вершками. Поверніть пиріг до духовки ще на 10 хвилин. Готовий пиріг вийміть із духовки і дайте охолонути до теплого стану. Їсти пиріг можна як у теплому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.