Не дарма його люблять мільйони: рецепт знаменитого торта “Мурашник”, смак якого кожен пам’ятає з дитинства

Дуже смачний та простий у приготуванні торт із печива. Це рецепт, як кажуть, нашвидкуруч, без випічки, тому часу на його приготування буде витрачено дуже мало.

Торт “Мурашник” — це традиційний десерт, який відрізняється своєю незвичайною структурою та смаком. Основними складовими цього торту є печиво змішане зі згущеним молоком. Назва “Мурашник” походить від зовнішнього вигляду торта, що нагадує мурашник, завдяки хаотичному розміщенню шарів печива і крему у формі гірки.

Він чудово поєднується з чашкою кави або чаю. Це справжній кулінарний шедевр з простих інгредієнтів. Торт просто готується та не потребує часу на просочування, його можна їсти відразу після приготування. Тому не дивно, що цей десерт завоював серця багатьох ласунів. Він виручить вас, коли немає сил на замішування тіста або коли ви чекаєте гостей, а часу на приготування ласощів не лишилося. За бажанням, цей десерт можна викласти порційно. Тоді у вас вийде багато невеликих тістечок, які можна буде подати кожному гостю особисто.

Інгредієнти

  • 400 грамів печива;
  • 1 банка вареного згущеного молока (370 грамів);
  • 150 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • 10 грамів маку (для прикраси).
  • 10 грамів чорного шоколаду (для прикраси).

Інструкції з приготування

Ламаємо печиво на шматочки. Подрібнюємо горіхи. Це зручно робити в пакеті, звичайною качалкою.

Рецепт приготування популярного торта Мурашник
Рецепт приготування популярного торта Мурашник

Змішуємо згущене молоко та м’яке вершкове масло.Збиваємо міксером до однорідності. Додаємо горіхи та перемішуємо. Висипаємо печиво до крему та обережно перемішуємо.

Рецепт приготування популярного торта Мурашник
Рецепт приготування популярного торта Мурашник

Формуємо торт. Для цього викладаємо готову масу шарами у форму гірки на тарілку та трохи притискаємо по боках. Прикрашаємо тортик тертим шоколадом та маком. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.