Корисний десерт з кефіру і желатину: ще швидше, ніж торт без печива. Гостям особливо смакує за чашечкою чаю

Пропонуємо до вашої уваги рецепт легкого десерту, який готується з простого кефіру. Він готується швидко, просто, а результат завжди вас потішить.

Інколи ми усі стикаємося з проблемою, коли родина хоче поласувати якимось десертом, але ви одночасно слідкуєте і за корисним харчуванням в сім’ї, і за власною фігурою. Це доволі непроста дилема, але вона дуже швидко вирішується завдяки простому рецепту, який ми пропонуємо вам у цій статті.

Мова йде про десерт, який готується з низькокалорійного кефіру. А тому його харчова цінність виходить дуже низькою, при цьому в десерті є кисломолочні бактерії, які дуже добре впливають на травну систему і дають можливість перезавантажитися до наступного дня. Готується він дуже просто, швидко і не вимагає жодних кулінарних вмінь, а також виключних талантів у цій справі.

Інгредієнти

  • Кефір – 1 л
  • Цукор (або цукрова пудра): – 100 гр
  • Ванільний цукор (або ванілін): 1 чайн.
  • Какао – 1 стол.
  • Желатин (можна додати більше желатину 40-50 гр, вийде щільніша консистенція) – 30 гр

Приготування смачного кефірного десерту

Швидкорозчинний желатин заливаємо 100 мл гарячої води, перемішуємо та відставляємо убік набухати та розчинятися. Кефір збиваємо з цукром і ванільним цукром до повного розчинення і тонким струмком вводимо желатин, що підстигнув.

Рецепт повітряного італійського десерту - шоколадна панакота
Рецепт повітряного десерту з кефіру

Кефір, з яким змішується розчинений желатин, повинен бути приблизно такою самою температури, як і желатиновий розчин. При перепаді температур желатин може моментально згорнутися, утворюючи грудочки і так звані желатинові нитки.

Так як наступне нагрівання за рецептом неможливе, уважно слідкуйте за тим, щоб такого перепаду температур не було (можна перед змішуванням довести кефір та желатиновий розчин до кімнатної температури, а потім змішати)

Рецепт повітряного італійського десерту - шоколадна панакота
Рецепт повітряного десерту – панакота

3 Треть кефірно-цукрової суміші відливаємо в іншу ємність і додаємо какао. Пробуємо, можливо потрібно трохи підсолодити. Розливаємо в склянки білий шар і ставимо в морозилку для застигання на 5-7 хв. Стежимо, щоб не заморозилося, а желювалось.

Розливаємо шоколадний шар і знову в морозилку. Останній білий шар ставимо вже у холодильник для застигання на 2 години. При подачі можна прикрасити ягодами, тертим шоколадом, сиропом, варенням, листочком м’яти.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.