Просочене тісто та “водоспад” із шоколаду: такий пиріг у магазині не купити, а він неймовірно смачний

Такий шоколадний пиріг не продається у жодних кондитерських чи ресторанах, але поласувати ним можна, якщо є бажання творити на кухні. Як його приготувати дізнайтеся в нашій статті.

Такий пиріг виходить дуже простроченим, неймовірно насиченим, і при цьому надзвичайно ніжним. Для його приготування вам знадобиться гіркий шоколад, базові продукти для приготування тіста, а також трохи бажання потішити своїх домашніх чимось дуже незвичайним. І повірте, у вас обов’язково це вийде.

Інгредієнти

  • 3 курячих яйця;
  • 180 мл молока;
  • 40 г какао;
  • 50 г згущеного молока
  • 200 мл сметани;
  • 70 мл рослинної олії;
  • 50 г вершкового масла
  • 220 г цукру;
  • 250 г борошна;
  • 80 мл вершків;
  • 30 г вершкового масла.
  • 7 г розпушувача;
  • 2 г харчової соди;
  • 0,5 ч. л. солі.
  • 100 г шоколаду;

Рецепт приготування смачного шоколадного пирога

Для початку всі інгредієнти мають бути однакової температури. Це необхідно для отримання ідеального тіста, а також хорошої консистенції шоколадного крему. Змішуємо яйця з цукром, вносимо сіль. Додаємо сметану і все ретельно перемішуємо.

Як приготувати смачний шоколадний пиріг
Як приготувати смачний шоколадний пиріг

Також додаємо соняшникову олію, розтоплене вершкове масло, розпушувач, какао та соду. Усе збиваємо до однорідної консистенції, виливаємо у підготовлену форму та ставимо на 30 хвилин випікатися при температурі 180. Духовка має бути заздалегідь прогріта.

У той самий час змішуємо гаряче молоко з згущеним молоком та какао. Коли пиріг буде готовий, робимо в ньому декілька дірочок та заливаємо туди просочення. Даємо виробу повністю охолонути, а в цей час готуємо глазур. Для цього топимо чорний шоколад, вносимо масло та вершки.

Вишуканий та простий тертий пиріг з шоколадним кремом
Вишуканий та простий пиріг з шоколадним кремом

Поливаємо ним пиріг, прикрашаємо будь-якими фруктами чи ягодами і ставимо в холодильник на декілька годин. Після цього можна подавати на стіл у цілому вигляді або порційно.

За бажанням до тіста можна внести свої інгредієнти. Наприклад, ідеально підійдуть волоські горіхи або подрібнений арахіс.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.