Улюблений рецепт до Масляної: приготування заварних млинців на йогурті. Смачно так, що не передати словами

Ароматні млинці на питному йогурті. Вони виходять ажурні та дуже ніжні. Спробувавши приготувати таку смакоту один раз, ви назавжди забудете про інші рецепти.

Масляна, також відома як Масниця або Тиждень масляний, – це стародавнє слов’янське свято, яке відзначається перед Великим постом. Це свято має велике значення в культурі багатьох східнослов’янських народів. Головним символом Масляної є млинці. Вони є не тільки символом щедрості та розкоші, але й відображають сонячне коло, що символізує прихід весни.

Рецепт приготування заварних млинців на йогурті
Рецепт приготування заварних млинців на йогурті

Млинці – це традиційна страва, яка має довгу історію та глибокі корені. Їх можна знайти у кухнях різних країн світу, від Європи до Азії. Історія млинців пов’язана з різними обрядами, звичаями та традиціями. У сучасному світі млинці залишаються популярною стравою. Вони можуть бути солодкими або солоними, залежно від рецепта та культурних традицій.

Інгредієнти

  • Йогурт питний без шматочків ягід/фруктів – 500 мілілітрів;
  • Борошно – 250 грамів;
  • Вода (окріп) – 200 мілілітрів;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Цукор – 80 грамів;
  • Сіль – 1\2 чайної ложки;
  • Сода – 1\2 чайної ложки;
  • Олія – 70 мілілітрів.

Інструкції з приготування

В глибоку миску розбиваємо яйця. Додаємо цукор, сіль та йогурт. Якщо у вашому йогурті є шматки фруктів, просто процідіть його через сито. Гарно перемішуємо суміш до однорідності. Додаємо борошно. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Рецепт приготування заварних млинців на йогурті
Рецепт приготування заварних млинців на йогурті

В склянку наливаємо окріп та всипаємо туди соду. Перемішуємо рідину та вливаємо її до тіста. Відразу перемішуємо його. Якщо тісто загусте, додайте ще твори кип’ятку. Додаємо рослинну олію та ще раз все перемішуємо.

Рецепт приготування заварних млинців на йогурті
Рецепт приготування заварних млинців на йогурті

На розігріту сковорідку виливаємо порцію тіста. Смажимо млинці до рум’яного кольору з двох боків. Подаємо зі сметаною, згущеним молоком або варенням. Смачного!

Рецепт приготування заварних млинців на йогурті
Рецепт приготування заварних млинців на йогурті

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.