Вишукане поєднання смаків: цей шоколадний торт з вишнями і сметанковим кремом приготує навіть початківець

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування святкового шоколадного торта з вишнями та сметанковим кремом. Це набагато простіше, ніж здається - навіть початківець створить справжній шедевр.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Цукор – 140 г
  • Яйце куряче – 4 шт
  • Борошно – 150 г
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль
  • Молоко – 100 мл

Для начинки:

  • Вишня – 300 г
  • Вода – 120 мл
  • Цукор – 40 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Для крему:

  • Сметана (20%) – 600 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Ванілін – на свій смак
  • Сік лимонний – 3 ст. л.

Для глазурі:

  • Шоколад молочний – 100 г
  • Масло вершкове – 80 г

Приготування:

  1. Яйця збийте із сіллю до легкої піни, потім продовжте збивати до утворення пишної маси, поступово додайте цукор.
  2. Борошно змішайте з розпушувачем та какао-порошком.
  3. У яєчну масу в поступово додайте просіяні сухі інгредієнти. В процесі також поступово вливайте гаряче молоко, щоразу акуратно перемішуйте масу вінчиком. Тісто має вийти пишним та однорідним.

    Рецепт святкового шоколадного торта з вишнями і сметанковим кремом
    Рецепт святкового шоколадного торта з вишнями і сметанковим кремом
  4. Вилийте тісто на деко (25х25 см), вистелене пергаментним папером. Випікайте приблизно 15-20 хв у заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Зважайте на те, що час випікання залежить від особливостей вашої духовки.
  5. Готовому бісквіту дайте повністю охолонути, після цього відріжте коло діаметром 18-20 см. Решту розріжте на невеликі кубики.
  6. Свіжу або заморожену вишню змішайте із цукром у сотейнику та відправте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, додайте 100 мл води. Окремо змішайте 20 мл. води з крохмалем та додайте до вишні. Потримайте на вогні ще протягом 1 хвилини до загущення.
  7. У глибокій мисці з’єднайте сметану, цукрову пудру та ванілін, злегка збийте міксером. Потім поступово додайте 2-3 столові ложки лимонного соку. Збивайте приблизно 6-7 хвилин, поки крем не збільшиться в об’ємі і не стане густим.
  8. Зберіть торт, для цього на дно роз’ємної форми викладіть круглий бісквіт, зверху розкладіть половину вишні. Потім залийте половиною крему, викладіть кубики бісквіта і частину вишень, що залишились.
  9. Другу половину крему змішайте з какао-порошком та викладіть зверху торта.
  10. Приберіть торт у холодильник для просочення та стабілізації мінімум на 3-4 години, краще на ніч. Потім приберіть в морозильник на 1-2 години
  11. Для глазурі в мисці змішайте шоколад і вершкове масло, підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі до розчинення шоколаду. Вилийте глазур на добре охолоджений торт, промажте боки.
  12. Прикрасьте за бажанням. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.