Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.

Інгредієнти

  • 600 грамів сметани;
  • 20 грамів желатину;
  • 50 мілілітрів води;
  • 4-5 мандаринів;
  • 1 банан;
  • 100 грамів фісташок;
  • 80 грамів шоколаду;
  • Карамель;
  • Виноград – для прикраси.

Для карамелі:

  • 200 грамів цукру;
  • 50 мілілітрів води;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів сметани.

Інструкції з приготування

Починаємо з приготування карамелі. Для цього у каструлю з товстим дном відправляємо цукор та воду. Ставимо на середній вогонь та не чіпаємо, поки цукор не почне змінювати колір. Коли цукрова маса стане янтарного кольору, починаємо потроху її помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Вимикаємо вогонь додаємо вершкове масло та сметану. Гарно перемішуємо масу та відправляємо її остигати у холодильник.

Рецепт приготування домашнього тортика без духовки
Рецепт приготування домашнього тортика без духовки

Фісташки та шоколад подрібнюємо. Мандарини на банани очищуємо від шкірки. Один мандарин нарізаємо впоперек, кільцями, ними будемо прикрашати торт, інші фрукти нарізаємо кубиками.

Рецепт приготування домашнього тортика без духовки
Рецепт приготування домашнього тортика без духовки

Швидкорозчинний желатин заливаємо холодною водою, перемішуємо та залишаємо на декілька хвилин. В миску висипаємо сметану (вона має бути кімнатної температури), додаємо карамель та збиваємо на високих швидкостях 2-3 хвилини. Додаємо до маси желатин та звиваємо ще 1-2 хвилини. Додаємо горіхи, шоколад та фрукти й все гарно перемішуємо.

Рецепт приготування домашнього тортика без духовки
Рецепт приготування домашнього тортика без духовки

В кулінарне кільце вставляємо розрізаний файлик. Викладаємо масу та розрівнюємо її ложкою. Прикрашаємо тортик мандаринами, горіхами та розрізаними навпіл виноградинками. Ставимо торт у холодильник та залишаємо застигнути на 2-3 години. Після, знімаємо кулінарне кільце та плівку. Можна подавати. Смачного!

Рецепт приготування домашнього тортика без духовки
Рецепт приготування домашнього тортика без духовки

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.