Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Лимонне Тирамісу — це свіжий та ароматний десерт, який не залишить байдужим жодного гостя вашого столу. Завдяки ноткам лимона він стає особливо легким та приємно освіжаючим. Дізнайтеся, як приготувати цей чудовий десерт, адже цей процес не потребує багато часу та сил. Тирамісу неодмінно запам’ятається та принесе насолоду кожному.

Інгредієнти:

  • 3–4 лимони
  • 360 мл води
  • 60 г цукру
  • 120 мл Лімончело або іншого лимонного лікеру
  • 4 яйця
  • 500 г Маскарпоне
  • 5 ст. ложок цукрової пудри
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 24–30 штук печива Савоярді

Приготування:

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лимонного Тирамісу. Лимони ретельно вимийте та витріть за допомогою рушника. Тепер потрібно зняти цедру, для цього скористайтесь терткою з маленькими отворами. Обережно зніміть верхній шар, не зачіпаючи білу частину, адже вона надасть десерту гіркого присмаку, а нам це не потрібно. Після цього вичавіть лимонний сік у склянку.

Рецепт трендового лимонного тістечка Тирамісу
Рецепт трендового лимонного тістечка Тирамісу

У глибокій мисці змішайте лимонний сік, воду, цукор та Лімончело або будь-який інший лимонний лікер, щоб отримати ароматний лимонний сироп. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки міксером до м’яких піків. У іншій мисці об’єднайте Маскарпоне, цукрову пудру, ванільний екстракт, половину лимонної цедри та жовтки. Помішайте до отримання однорідної маси. Обережно додайте збиті білки до сирної суміші та перемішайте до утворення крему. (Збивати крем та перемішувати всі інгредієнти варто за допомогою міксера)

Підготуйте форму для Тирамісу. Окунайте половину печива савоярді в лимонний сироп та викладайте їх на дно форми. Зверху розподіліть половину крему. Повторіть процес ще раз, виклавши залишок печива та крему. Посипте верх Тирамісу цедрою, що залишилась та поставте у холодильник на 6–8 годин, щоб десерт просочився та став ще ніжнішим.

Після цього насолоджуйтесь кожним шматочком цього легкого та ароматного лимонного Тирамісу, який точно стане родзинкою вашої весняної колекції десертів.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.