Неймовірний шашлик в духовці – смакота без мангалу та диму, яка сподобається усій родині

Шашлик в духовці - це відмінна ідея, якщо немає можливості приготувати таку смакоту на мангалі. При цьому виходить вони нічим не гірші, а інколи навіть кращі.

Розповідаємо, як приготувати шашлик в духовці, щоб здивувати всю родину та гостів. Зберігайте рецепт, адже його обов’язково у вас попросять.

Рецепт шашлика в духовці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 грамів свинячої лопатки
  • 2 цибулини
  • 2 чайні ложки солі
  • 0,5 чайні ложки чорного меленого перцю
  • 2 чайні ложки оцту
  • 0, 5 столові ложки води
Неймовірний рецепт шашлику в духовці в домашніх умовах

У першу чергу ретельно промийте м’ясо і потім наріжте його невеликими шматочками.

Очистіть цибулю та наріжте її середніми кільцями.

Нарізане м’ясо перекладіть у ємність і додайте сіль, перець, воду та оцет. Зверху викладіть цибулю. М’ясо варто покласти під прес. Для цього можна накрити його харчовою плівкою, а зверху викласти тарілку трішки меншого діаметра ніж ємність. Притисніть чимось важким і відправте свинину маринуватись мінімум на одну годину.

Після цього нанизуйте свинину на шампури, чергуючи її з цибулею.

При цьому слід заздалегідь розігріти духовку до 250 градусів і викласти м’ясо на решітку. На них обов’язково покладіть деко, щоб стікав сік. Готувати шашлик в духовці потрібно 20-25 хвилин. До того ж, варто постійно їх перевертати і змочувати маринадом або звичайною водою. Однак господині радять використовувати перший варіант, щоб шашлик вийшов ароматнішим та соковитішим.

Смачного!

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.