Пишні м’ясні котлети: в фарш треба додати один секретний інгредієнт, щоб котлети були соковитими

Пишні котлети, які тримають форму і без яєць в рецепті – секрет, що цікавить кожну господиню. Дізнайтеся, що додати в фарш, щоб котлети були соковитими і не розвалювалися.

Рецептів котлет існує безліч. Це та страва, яку готують чи не на кожній кухні, але є кілька секретів, що наблизять вас до ідеального смаку. Як приготувати пишні м’ясні котлети без яєць, які не розвалюються?

Список інгредієнтів

На соковиті м’ясні котлети знадобляться:

  • 500 грамів змішаного фаршу;
  • 1-2 шматки білого хлібу або батону;
  • півсклянки молока;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • борошно для панірування;
  • сіль і перець за смаком.

Правильний рецепт пишних котлет

Щоб котлети були соковитими, в фарш треба додати замочений в молоці хліб. Почнімо приготування з нього – зрізаємо з хліба скоринку, кришимо його і кладемо в ємність з молоком. Розминаємо вилкою та залишаємо на 10 хвилин, щоб він просочився.

Секрет пишних котлет з фаршу
Секрет пишних котлет з фаршу

Цибулю подрібнюємо, часник пропускаємо через прес або просто мілко ріжемо. Додаємо до фаршу розмочений батон, часник з цибулею, солимо і перчимо, на власний смак можна додати улюблені спеції. Добре змішуємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими

Формуємо руками котлети та паніруємо їх в борошні. Щоб фарш не приставав, руки можна змочити у воді. На розігрітій сковорідці обсмажуємо котлети на сильному вогні протягом 5 хвилин, після чого перевертаємо їх на інший бік, зменшуємо вогонь і смажимо ще 15 хвилин під кришкою. Зайвий жир приберіть, виклавши готові котлети на паперові рушники.

Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються
Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються

Гарячу страву подаємо з овочами, гарніром і зеленню. Такі пишні котлети не залишать нікого голодними. Надзвичайно добре смакують з картопляним пюре. Смачного!

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.