Смачна лазанья з кабачків, яка готується швидко, а виходить ніжною і ситною: рецепт, який ощасливить всю сім’ю

Урожай кабачків дозволяє нам поекспериментувати на кухні, роблячи з цього овочу не тільки смачну випічку або самостійну страву, але й справжню лазанью.

Рецепт традиційної італійської лазаньї вимагає багато часу, зусиль та великого набору продуктів. Зокрема доведеться повозитися з соусом бешамель, а також приготувати спеціальні пласти з тіста. Ми пропонуємо літній варіант приготування лазаньї з кабачків, яка вимагає мініму вашого часу, а виходить завжди смачною та ситною.

Секрет смачної кабачкової лазаньї

  • Кабачки — 2,5 кілограми
  • Фарш свинячий або курячий — 500 грамів
  • Твердий сир — 300 грамів
  • Сіль
  • Перець
  • Часник — головка
  • Спеції
  • Помідори — 5-6 штук
  • Цибуля — 1 штука

Секрет смачної кабачкової лазаньї

Для того, щоб приготувати смачну лазанью спершу нам потрібно дрібно порізати цибулю і відправити її до попередньо розігрітої пательні. Робимо за жарку, але якщо ви збираєтеся робити фарш, то цибулю можна додати безпосередньо у нього через м’ясорубку.

Секрет смачної кабачкової лазаньї

Потім беремо наш фарш та викладаємо на пательню, а коли він трошки підзолотиться, можна приступати до додавання томатів. Для того, щоб помідори легко очистилися заливаємо їх кип’ятком, залишаємо на 10 хвилин, потім чистимо, подрібнюємо і додаємо до фаршу.   Готуємо до повної готовності.

Секрет смачної кабачкової лазаньї

Наші кабачки миємо та нарізаємо довгими слайсами. Солимо та залишаємо їх на деякий час у мисці, щоб стік непотрібний сік.

Секрет смачної кабачкової лазаньї

Після цього кабачки піджарю юємо на пательні, але не до готовності. Твердий сир тим часом натираємо.

У попередню підготовлену форму для випікання викладаємо фарш, зверху розкладаємо кабачки, а потім додаємо сир.

Секрет смачної кабачкової лазаньї

Так повторюємо декілька разів. Відправляємо нашу сформовану лазанью у попередньо розігріту духовку і випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 °.

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.