Про цей рецепт тіста для пельменів знають одиниці: мінімум інгредієнтів, легко замішується і не липне до рук

Пельмені – це одна із улюблених швидких страв, які люблять у кожній родині. Ба більше – і технології приготування у всіх різні, бо різні підходи до страви

Пельмені – це чи не найулюбленіша страва для багатьох людей, адже це швидко, смачно, економно та ще й із начинками можна добряче поексперементувати. А чи знали ви, що експеременти можна провести не тільки з начинкою, а і з тістом? Саме пельмені можна приготувати й на вечерю, і на обід. Якщо ви раніше пробували готувати цю страву, то точно знаєте: це захопливий процес. Такого рецепту тіста до пельменів ви точно ще не знали, а це означає, що й таких унікальних пельменів ви не робили, а ваші рідні чи гості точно не куштували.

Що потрібно для приготування?

Один кілограм борошна

П’ятсот мілілітрів молока

Два яйця

Одна чайна ложка солі

Як приготувати тісто на пельмені?

Для початку вам потрібно взяти велику ємність. Там змішати яйця та сіль, додати туди молоко, а потім висипати борошно. Перемійшуйте, допоки не вийде рідке тісто. Таке тісто може вам нагадувати тісто на млинці. Якщо воно так і виглядає, то можете ставити його на вогонь – тільки невеличкий.

Добре перемішайте тісто
Добре перемішайте тісто

Чим більше нагріватиметься маса, тим більше вона почне густіти, а далі – набухати. Масу обов’язково помішуйте. Це потрібно для того, щоб вона не пригоріла та не була однорідною, щоб не утворилися грудочки.

Як тільки маса загусне, можете її знімати з вогню. Важливо не довести тісто до кипіння, а то тоді може згорнутися білок яєць, а нам цього не потрібно. Далі додайте решту борошна, що лишилося. Починаємо добре вимішувати тісто. Воно має стати щільним, еластичним.

Готове тісто повинне постояти близько пів годинки. А потім уже можете приступати до приготування пельменів.

Схожі статті

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.