Таку картоплю у вас будуть просити щодня: неймовірна страва з трьох простих продуктів за лічені хвилини

Картопля — універсальний овоч, який може служити для неймовірної кількості страв. Ми пропонуємо ознайомитися з дуже популярним гарніром, який змусить забути вас про пюре.

Добре смажений шматок свинини або яловичини, смажена риба, ніжна курочка і звичайна котлета, як правило, вимагають доповнення. Саме таким доповненням основної страви будь-якого обіду, яка допоможе ще краще розкритися його чудовому аромату та смаку, є гарнір. Що найчастіше використовується? Картопляне пюре, рис або тушковані овочі (переважно капуста).

Але на світі існує безліч різноманітних гарнірів, які можна швидко і без особливих зусиль приготувати, щоб здивувати всіх незвичайним смаком звичних продуктів. Головне в будь-якій страві, правильно підібраний гарнірний супровід. Всі знають, що рис найкраще підійде до риби, а ось картопля та овочі – до м’яса. Рідко використовувані бобові (горох, квасоля, сочевиця) теж можуть виступати в ролі гарніру. Цвітна капуста, кабачки, гарбуз і морква складуть чудову гарнірну суміш, яка одним своїм привабливим виглядом вже зробить вашу основну страву смачною. Правильно приготувати гарнір – також наука, яку ви можете осягнути, вивчаючи і пробуючи реалізувати рецепти, представлені на цій сторінці.

Втім, пюре або запечена картопля, наприклад, можуть швидко набриднути. Ми ж пропонуємо дізнатися рецепт іншого картопляного гарніру, який вам прийдеться до душі.

Інгредієнти

  • Картопля — 6-8 штук
  • Молоко — півтора літра
  • Сир твердий — 250 грамів
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Гарнір з картоплі в духовці

Картопляні бульби необхідно вимити, очистити, нарізати кружальцями. Налити молоко в каструлю, довести його до кипіння, дивитися, щоб не втекло.

Простий рецепт смачної запіканки
Простий рецепт смачної картоплі

Додати порізаний шматочками твердий сир і рубаний часник. Прогріти, помішуючи. Викласти картоплю, вона має бути покрита молоком повністю. Варити 10 хвилин

Картоплю викласти у форму для запікання, залити молочною сумішшю, в якій він варився.

Картопляна запіканка з куркою
Картопляна запіканка по-французьки

Посипати французьку картоплю в молоці тертим сиром і запекти в духовці протягом півгодини при температурі 180-190 градусів. Страва має підрум’янитися.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.