Кабачки не будете ні тушкувати, ні смажити: літній рецепт неймовірної м’ясної запіканки з кабачками

Щоб приготувати смачні кабачки не обов'язково використовувати перевірені роками і поколіннями рецепти. Існує безліч технології приготування даного овочу.

Все, що виростає на грядках у літньо-осінній сезон, у запеченому вигляді складає безліч страв, що виступають, як самостійне частування, або є гарніром до м’яса, курки, риби. Рецепти овочів, запечених у духовці, таких як картопля, баклажани та кабачки, капуста броколі та помідори, перець та морква, загорнуті у фольгу або укладені в рукав для запікання, разом з ароматними травами та спеціями, посипані тертим сиром, неймовірно смачні у будь-який час року.

Запіканка з кабачків – це бюджетна та дуже смачна страва, яку можна подати на вечерю влітку. Вона підійде підійде дорослим і дітям для вечері та сніданку. Приготувати запіканку можна в пароварці, а також в духовці. Вона виходить смачна і на пару, і в духовці соковита. Кабачок беріть невеликий, щоб, коли ви заллєте його, суміш його повністю прикрила. А тепер як приготувати запіканку з кабачків. Головне – підійти до цього завдання з усією любовʼю та бажанням догодити рідним і домашнім.

Примітно, що за бажанням ви можете додавати свої інгредієнти у страву, щоб зробити її набагато пікантнішою та цікавішою.Примітно, що за бажанням ви можете додавати свої інгредієнти у страву, щоб зробити її набагато пікантнішою та цікавішою.

Інгредієнти

  • Кабачок — 1 штука
  • Відварене куряче філе – 1 штука
  • Курячі яйця — 2 штуки
  • Молоко — 6 столових ложок
  • Сметана — 2 столових ложки
  • Твердий сир — 50 грамів
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком
    2 яйця;

Рецепт запіканки з кабачків

Кабачок натерти на великій тертці та дати постояти, щоб він пустив сік.

У ємність помістити фарш, рис, віджатий від рідини кабачок, яйця, дрібно порізані цибулю і часник, додати подрібнену зелень. Масу посолити, поперчити та ретельно перемішати.

Рецепт запіканки з цвітною капустою під сирною скоринкою
Рецепт запіканки з кабачками під сирною скоринкою

Форму для випікання змастити олією і викласти в неї підготовлену масу для запікання, зі сметани зробити смачну заливку, розрівняти запіканку і відправити в розігріту духовку на 200 градусів приблизно на 30-40 хвилин.

Готуємо запіканку з цвітної капусти під сирною скоринкою
Готуємо запіканку з кабачків під сирною скоринкою

За 15 хвилин до закінчення запікання, посипати тертим на велику тертку сиром, щоб утворилася рум’яна скоринка.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.