“Навіщо варити, якщо можна не варити”. Як миттєво без води приготувати смачну кукурудзу: кулінарний секрет

Кукурудза хоча і доволі популярний продукт, може поступитися багатьом овочам у різноманітності форм та подачі. Зазвичай її відварюють. Та чи є інший варіант?

Вітаміни, мікроелементи, клітковина, білки, вуглеводи – все це міститься в золотистих зернах улюбленої багатьма кукурудзи. Відварена, смажена, запечена, свіжа кукурудза або консервована, ця культура шанована багатьма народами. Вона входить до складу численних страв національних кухонь. Супи, гарніри до м’яса, коржі з кукурудзяного борошна, мамалига, полента, салати. Ось як багато способів використання цієї смачної та поживної рослини!

І це ще не все. Різноманітні рецепти страв, які люблять у різних країнах, доведуть вам, що приготувати кукурудзу можна по-різному. Ці сонячні зернятка прикрасять будь-який ваш кулінарний витвір.

Зазвичай ми варимо кукурудзу традиційним способом і їмо її, посипавши сіллю. Однак, можна спробувати запекти кукурудзу у духовці. Запечена кукурудза виходить соковитою, м’якою та дуже ароматною. Обов’язково спробуйте, а доповнити страву можна зеленню та приправами на власний смак.

Інгредієнти

  • Кукурудза — 4 штуки
  • Часник — 4 зубчики
  • Вершкове масло — 30 грамів
  • Лимонний сік — чайна ложка
  • Кріп — пучок
  • Петрушка — пучок
  • Сіль — на смак
  • Чорний перець мелений — на смак

Як приготувати смачну кукурудзу

Приготування даного овочу не вимагає взагалі жодних кулінарних здібностей чи талантів. Необхідно добре вимити усі качани, а також позбавити їх зайвих елементів, таких як листочки чи погане насіння.

 

Як приготувати смачну кукурудзу

Вершкове масло перемішуємо з подрібненим часником. Кріп та петрушку дрібно шинкуємо. Усе це перемішуємо разом. Додаємо трошки лимонного соку.

Як приготувати смачну кукурудзу

Протвень висилаємо пергаментом та починаємо викладати на його поверхню качани. Кожен ретельно змащуємо отриманою масою. Можна це зробити руками або кондитерським пензликом. Добре солимо та пор чому. За бажанням можна посипати карі або червоним перцем, якщо ви любите гостру кукурудзу. Ставимо на 30 хвилин у духовку при температурі 180 °. За бажанням можна відправити її на гриль замість духовки, або взагалі поставити у мікрохвильову піч.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.