Забутий бабусин рецепт пирога з грибами в духовці: люблю за неймовірний смак і аромат

Ця страва ідеально урізноманітнить повсякденний раціон, додавши особливої нотки до обіднього столу.

Грибний пиріг за бабусиним рецептом може приємно здивувати рідних та гостів, адже бабуся знає, які інгредієнти потрібно додавати до страви, щоб отримати бездоганний смак. До того ж, процес приготування дуже простий і підійде, навіть коли для цього зовсім немає часу.

Рецепт пирога з грибами в духовці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 грамів картоплі
  • 50 грамів борошна
  • 1 яйце
  • 60 грамів сиру

Для начинки вам знадобиться:

  • 600 грамів грибів
  • 15 грамів вершкового масла
  • 2 яйця
  • 180 грамів сметани
  • 3 столові ложки олії
  • 1 цибулина
  • Сіль і перець – за смаком
Пиріг з грибами

У першу чергу слід відварити картоплю. Очистіть її і перекладіть у каструлю з підсоленою водою. Готуйте на середньому вогні. Тим часом ретельно вимийте і очистіть гриби. Потім наріжте їх невеликими пластинами. Цибулю також слід очистити і подрібнити. Розігрійте на сковороді невелику кількість олії з вершковим маслом і перекладіть туди гриби. Смажте їх на сильному вогні до рум’яної скоринки. В процесі не забутьте посолити і поперчити печериці. Потім додайте цибулю і готуйте, поки вона також не стане рум’яною.

За цей час має відваритись картопля. Зробіть пюре і додайте яйце, тертий сир, сіль і перець. Ретельно перемішайте і всипте борошно. Замісіть тісто.

Готуємо начинку: гриби з цибулею з’єднайте з сметаною, сіллю і перцем — за смаком.

Візьміть форму для запікання і змастіть вершковим маслом. Викладіть тісто, а зверху розподіліть начинку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Смачного!

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.