Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, а дарма: котлети стають смачними та соковитими

Здавалося б котлети не надто складна страва, а концепція їх приготування не містить нічого складного. І тим не менш, зробити насправді смачні котлети доволі непросто.

Смачні домашні котлети з фаршу (м’ясного, курячого чи рибного) можна приготувати, не лише засмаживши їх на сковороді. Найкорисніший, але не менш апетитний варіант – рецепти котлет, приготовлених на пару. Соковиті котлети в духовці з водою виходять завжди чудово. Крім того, важливим для деяких господарок може стати і те, що такі котлети в процесі приготування потребують мінімум уваги. Головне, все підготувати, дотримуючись обраного рецепту, включити духову шафу, і незабаром ви отримаєте відмінне частування для всієї родини.

Різні дієтичні страви можна готувати на пару. Рецепти парових котлет чудово підходять для дитячого харчування. Найбільш поширені котлети рибні, курячі, із пісної яловичини. Такі котлетки завжди виходять неймовірно ніжними і смачними, хоча вони не мають звичної піджаристої скоринки, що утворюється при жарінні на сковороді. У фарш можна додавати рис, овочі, зелень. А ось хліб і навіть яйця – компоненти зовсім не обов’язкові: без них котлети, які готуються на пару, не розваляться і будуть м’якими.

Інгредієнти

  • Курячий фарш – 600 грамів
  • Олія рослинна – 50 мілілітрів
  • Сир пармезан – 40 грамів
  • Петрушка – пучок
  • Курячі яйця – 1 штука
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – на смак
  • Сіль – на смак

Рецепт приготування смачних котлет

Цибулю очистити і подрібнити на тертці або за допомогою блендера. Додати в курячий фарш сире яйце, суміш перемішати. Дрібно порізати зелень петрушки, натерти сир.

Змішати з фаршем, сіль та перець мелений – до смаку. Сформувати невеликі котлети, випікати в духовці з мискою з водою до рум’яної скоринки. Подати курячі котлетки у гарячому вигляді з будь-яким гарніром та соусом, зеленню.

Курячі котлети найкраще подавати із соусами, приготованими на основі вершків, тертого сиру, каперсів. Для приготування найпростішого соусу потрібно порубати будь-яку зелень, змішати з нагрітими жирними вершками, посолити і прогріти. Суміш остудити і додати нарізаний часник за смаком.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.