В’ялені помідори в домашніх умовах: як звичайний овоч перетворити на італійський делікатес?

Вʼялені помідори далеко не у всіх користуються попитом, але це доволі цікава закуска з великим набором корисних речовин та неймовірними смаковими властивостями.

Не можна сказати, що вʼялені помідори подобаються всім. І тим не менш, це неймовірної якості закуска, яка може стати прекрасним доповненням у повсякденному раціоні, або ж прикрасити будь-яке свято.

Вони прекрасно з’їються під час звичайних посиденьок з друзями і навіть під час дієти. Що вже казати про кількість корисних речовин та харчову цінність, якою вони володіють. Втім, щоб приготувати цю закуску вдома необхідно трохи повозитися. Мова йде саме про час їх приготування.

Тим, у кого є спеціальна сушарка для фруктів буде набагато простіше, але в цілому можна використовувати духовку. Для приготування помідорів необхідно обирати невеличкі за розміром овочі, круглої або овальної форми. З великих помідорів у вас просто не вийде провести правильне в’ялення, і ви зіпсуєте продукт. Також необхідно звернути свою особливу увагу на спеції та зелень. Саме вони зроблять закуску незабутньою.

Інгредієнти

  • Помідори — 2 кілограми
  • Часник — 1 головка
  • Орегано — 50 грамів
  • Базилік — 150 грамів
  • Цукор — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перед чорний мелений — за смаком

Як правильно в’ялити помідори

Для початку необхідно вимити помідори та розділити їх вздовж. Змішайте цукор, сіль, перець, базилік, орегано, базилік та олію у мисці. Невеличку порцію олії додайте до помідорів та ретельно перемішайте отриману масу.

Рецепт приготування в’ялених помідорів

Після цього викладайте усі помідори окремо на пергамент, який попередню необхідно змастити олією.

Часник перетворіть на пасту та змажте кожен помідор. Поставте духовку на 100 градусів на 10 годин. За цей час вони повинні добре підсушитися та підвʼялитися. Отримані помідорчики можна зберігати у сухій тарі, але краще помістити їх у банку та залити рослинною олією. Якщо буде оливкова, неймовірний аромат гарантований!

Помідори по-корейські рецепт
Як правильно повʼялити помідори

Подавати в холодному вигляді не тільки як самостійну страву, але і якості доповнення до різноманітних салатів. Також з ними можна тушкувати м’ясо або рибу.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.