Рагу буде танути в роті: простий рецепт улюблених тушкованих овочів з грибами – і на обід, і на вечерю

Неможливо уявити літню буденність без смакувань свіжих овочів або фруктів, тому ми приготували один з найсмачніших рецептів овочевого рагу, яке можна подавати на обід та на вечерю.

Овочеве рагу – це страва, де господині можуть увімкнути усю свою винахідливість та власний політ фантазії, адже в залежності від ваших смакових уподобань додавати до нього можна будь-які овочі. Сьогодні ми пропонуємо рецепт простого, однак дуже смачного рагу з кабачків, баклажанів та печериць.

Для того, аби готова страва на презентації мала гарний апетитний вигляд варто знати деякі кулінарні секретики. Радимо овочі нарізати великими шматочками, не подрібнюючи їх.

Кабачок та баклажани нарізаємо великими кубиками, а печериці, якщо вони середнього розміру варто розрізати просто на дві частини, а якщо попалася велика печериця, то на 4.

Інгредієнти

  • 1 баклажан.
  • 1 кабачок.
  • 400 г грибів, печериць.
  • 1 цибуля ріпчаста.
  • 2 помідори.
  • 2 зубчики часнику.
  • Сіль, спеції та приправи до смаку.
  • 1 щіпка цукру.
  • 1,5 столової ложки соєвого соусу.
  • 3 столові ложки рослинної олії.
  • Зелень за побажанням.

Приготування

Перед початком роботи гарно промийте всі інгредієнти, тобто овочі, зелень, цибулю та часник. Якщо гриби свіжі, без чорних плям та ознак пошкодження можна їх не чистити.

Нарізаємо великими кубиками баклажани у велику посудину. Потім треба добряче їх посолити, перемішати та залишити настоятися протягом 20-30 хвилин. Це робиться для того, аби овочі втратили свою гіркоту та виділили сік.

Простий рецепт улюблених тушкованих овочів з грибами

Великим кубиками нарізаємо кабачок та цибулю, для зручності наріжте її соломкою. На розігріту пательню, яку змастили олією викладаємо наші овочі (кабачок та цибулю), смажимо їх протягом 3-5 хвилин на помірному вогні, періодично перемішуючи.

Простий рецепт улюблених тушкованих овочів з грибами

Далі працюємо з грибами. Нарізаємо печериці великими шматочками.

Простий рецепт улюблених тушкованих овочів з грибами

Потім до пательні, в якій смажаться кабачки та цибуля викладаємо помиті баклажани та щойно нарізані гриби. Додайте трішки солі, утім, не переборщіть, адже не забуваємо, що баклажани вже солені. Далі все гарно перемішайте та потримайте їх так 5 хвилин, періодично перемішуючи.

До овочів, що смажаться додайте на свій смак спецій. Це може бути чорний мелений перець та суміші трав. Знову все гарно мішаємо та тушкуємо 5 хвилин, накривши кришкою. Якщо потрібно можна додати трішки води до овочів, а потім накрити кришкою.

Далі нарізаємо помідори на кубики, за бажанням зелень та подрібніть часник. До овочів, що тушкуються на плиті відправляємо до них помідори, щіпку цукру та соєвий соус й під закритою кришкою ще готуємо пару хвилиночок. В кінці приготування додайте часник та зелень, а потім все перемішайте. Дайте страві трішки постояти на плиті, аби вона наповнилася смаком та ароматом.

Простий рецепт улюблених тушкованих овочів з грибами

Можна починати дегустацію. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.