Як приготувати м’ясо по-французьки, щоб воно було ситним і соковитим: усі ваші гості будуть в захваті

Дієтичне м'ясо по-французьки - це страва з м'яса, приготована за класичним французьким рецептом, але з використанням інгредієнтів, що характеризуються низьким вмістом жирів і калорій.

Історія страви пов’язана з французькою кухнею, яка славиться своїми вишуканими та традиційними стравами. Дієтичне м’ясо по-французьки – це одна з варіацій м’ясних страв, які були адаптовані для людей, які ведуть здоровий спосіб життя або дотримуються дієти.

Основними компонентами дієтичного м’яса французькою є ніжне м’ясо (у традиційному рецепті використовується яловичина або кролик), овочі (найчастіше морква, цибуля і селера), а також трави і спеції.

М’ясо по-французьки є корисною стравою, оскільки містить меншу кількість жирів та калорій порівняно з іншими м’ясними стравами. У складі м’яса містяться білки, необхідні оновлення і зростання клітин організму, і навіть цінні амінокислоти. Овочі у блюді забезпечують організм клітковиною, вітамінами та мінералами.

М’ясо по-французьки може бути поєднане з іншими стравами залежно від переваг та потреб. Воно відмінно поєднується з картопляним пюре, овочевими гарнірами, листовим салатом чи свіжими овочами. Також можна подавати його з легкими соусами чи зеленню.

Дієтичне м’ясо по-французьки стане відмінним вибором для тих, кому не можна вживати свинину, яловичину, телятину. Цей рецепт ґрунтується на курячому філе. Ця страва буде актуальною як на святкових столах, так і в повсякденних обідах та вечерях.
складові

Інгредієнти

  • Куряче філе – 400 г
  • Гриби печериці – 100 г
  • Помідори – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир голландський – 70 г
  • Сметана 20% – 2 ст.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Гриби та цибулю дрібно нарізаємо, додаємо 2 ст.л. сметани. Солимо і перчимо на смак. Перемішуємо до однорідної маси. 2 штуки нарізаємо помідор на тонкі пластини, приблизно 0,4 мм.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Куряче філе потрібно підготувати – промити, вирізати прожилки, вкраплення білого жиру. Далі накриваємо його харчовою плівкою та відбиваємо молоточком. Нам потрібно, щоб філе вийшло м’яким та ніжним.

Відбите куряче філе розрізаємо вздовж. Викладаємо на лист, солимо і перчимо до смаку.
Після того, як ми виклали на лист куряче філе, викладаємо раніше підготовлену грибну масу, на кожен шматочок філе.

Як приготувати м’ясо по-французьки

Поверх грибної маси викладаємо скибочки помідора також рівномірним шаром. Знову солимо. Останній шар – сирний. Натертий твердий сир (можна використовувати ваш улюблений) рівномірно розподіляємо на кожен шматочок курячого філе.

Запікати потрібно 30-35 хвилин при температурі 180 градусів, до того моменту, як утворюється сирна скоринка.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.