Подружки будуть просити рецепт: як приготувати неймовірний рулет з куркою та чорносливом і здивувати гостей

Прекрасною закускою до святкового столу буде рулет із курячих стегон. Щоправда, щоб нагодувати велику компанію, потрібно буде взяти вдвічі більше інгредієнтів, ніж показано у нас у рецепті.

Рулет з курячих стегенець – це страва, що складається з курячого м’яса, яке загортається в рулет і запечатується в духовці або грилі. Стегенця зазвичай обробляють на дві половинки і оброблять від кістки, потім м’ясо розминається і використовується для начинки. Загорнутий рулет зазвичай обсмажується на сковороді до золотистої скоринки, а потім запікається, щоб досягти рівномірного прогріву.

Історія рулету з курячих стегенець невідома, проте подібні страви з начинкою були поширені в багатьох національних кухнях. Ймовірно, рулет з курячих стегенець виник у результаті бажання надати різноманітності класичному приготуванню курки.

Рулет з курячих стегенець є джерелом білка, необхідного для зростання та регенерації тканин, а також важливого для роботи імунної системи. Крім того, куряче м’ясо містить магній, цинк, селен та вітаміни групи В. Однак варто враховувати, що велика кількість курячого м’яса може містити велику кількість насичених жирів, що може бути шкідливим для здоров’я.

Інгредієнти

  • Курячі стегна – 4 шт
  • Мед – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Прованські трави – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Часник сушений – 1
  • Чорнослив
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати м’ясний рулет

Почнемо приготування рулету з того, що підготуємо м’ясо. Для цього нам необхідно акуратно відокремити м’ясо від кістки. бажано це робити так, щоб виходили прямо пласти м’яса. Шкірку видаляємо.

Рецепт приготування рулетиків з куркою та овочами на обід
Приготування рулету з куркою

Потім злегка відіб’ємо кожен пласт, щоб надати певну форму і замаринуємо. Як маринад послужить мед, гірчиця та спеції. У всьому цьому обвалюємо кожен пласт м’яса і залишаємо маринуватися приблизно на 30 хвилин. Додаємо промитий чорнослив.

Далі найцікавіше. Починаємо шкірити рулетики. Робимо це на фользі. Кожен пласт скручуємо у міцний рулет, допомагаємо фольгою та повністю закручуємо у фольгу. З обох боків фольгу запечатуємо. У нас виходить щось на кшталт курячої цукерки.

Курячий рулет рецепт
Курячий рулет рецепт

Ставимо запікатись у духовку на 45 хвилин. Температура в духовці має бути приблизно 180 градусів.

Коли час минув, дістаємо наші рулетики, відкриваємо фольгу зверху і ставимо в духовку ще на 15 хвилин, щоб підсмажити до красивої скоринки. Після того, як рулети готові, остудити і нарізати порційними кружальцями. Прикрашаємо зеленню та подаємо до столу.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.