Така вечеря підкорить усю сім’ю: рецепт ситної запіканки з картопляним пюре та м’ясним фаршем

Картопляна запіканка з лінивим соусом бешамель та фаршем - виходить дуже смачною, соковитою та ситною. Результат неодмінно потішить, адже ідеальне поєднання м'яса та картоплі - завжди апетитно.

Картопля була привезена з Південної Америки до Європи в XVI столітті, і з того часу стала популярним продуктом. Картопляна запіканка з фаршем з’явилася як один із способів використання цього овочів у приготуванні поживних та ситних страв.

Картопля є багатим джерелом вітаміну C і B6, калію та фолієвої кислоти. Фарш зазвичай робиться з м’яса (яловичини, свинини, курячого м’яса тощо), яке є джерелом білка та заліза. Водночас ці інгредієнти складають страву з високим вмістом білка, вітамінів та мінеральних речовин.

Рецепт простий, а готується швидко та з доступних продуктів. Підійде як для другої страви на обід, так і для повноцінної вечері, і всі залишаться задоволені. Щоб добре нарізати запіканку на порції, їй потрібно дати охолонути після запікання.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Картопля – 700 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Молоко – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста
  • Фарш змішаний – 500 г
  • Паприка солодка – 0,5 ч.л.
  • Сушений часник – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сир моцарелла – 100 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 2 ч. л.

Як приготувати смачну запіканку

Картоплю очистити, розрізати на 4 частини (щоб швидше приготувався). Покласти в каструлю, ми додати сіль, залити гарячою водою з чайника (так картопля вариться швидше), поставити на розігріту плиту і варити до готовності.

Рецепт ніжної м'ясної запіканки з картоплею і сиром
Рецепт ніжної м’ясної запіканки з картоплею і сиром

Взяти цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати кубиком.

На розігріту сковороду налити олію і викласти обсмажувати нарізану цибулю до напівпрозорості. Далі додати в сковороду фарш.

Смажити фарш до випаровування рідини. Додати сіль, чорний мелений перець, червону паприку, сухий часник (приправи можна покласти будь-які, за бажанням). Все добре перемішати і додати ще борошна. Ще раз добре перемішати, щоб борошно змішалося з фаршем.

Далі влити молоко і помішуючи готувати до загусання, відразу зняти з вогню і поки що залишити вбік. Коли картопля приготувалася, акуратно злити воду з каструлі.

До картоплі додати шматочок вершкового масла і потовкти товкачем, перетворюючи на пюре. Далі в пюре розбити яйце, влити молоко і ще трохи потовкти.

Рецепт ніжної м'ясної запіканки з картоплею і сиром
Рецепт ніжної м’ясної запіканки з картоплею і сиром

Приготувати деко і змастити його вершковим маслом (за бажанням можна скористатися силіконовою лопаткою). На лист викласти картопляне пюре, рівномірно розподіливши.

На картоплю викласти обсмажений фарш і рівномірно розподілити. Твердий сир натерти на великій тертці і зверху посипати на фарш.

Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.