Найсмачніший соус: простий рецепт домашнього майонезу для ваших святкових салатів – хвилина і готово

Свята майже на порозі, і ви активно обдумуєте, що хочете бачити на вашому святковому столі? Пропонуємо за декілька хвилин зробити домашній майонез, який ідеально доповнить більшість страв.

Домашній майонез робиться дуже просто. Основними помічниками на кухні стане блендер або ж звичайний кухонний віничок. Зробивши його самостійно, ви переконаєтеся, що такий соус може бути смачнішим, ніж куплений в магазині.

Домашній майонез
Простий рецепт домашнього майонезу для ваших святкових салатів

Інгредієнти

  • Яйце – 2 шт.
  • Соняшникова олія  – 150 г
  • Гірчиця – 10 г
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Дрібка солі

Приготування

Спочатку в яйцях відокремте білки від жовтків. В миску із жовтками додайте гірчицю. Обирайте велику посудину, аби вам було легко збивати соус віничком, утім, для цього можна використати блендер.

Жовтки з гірчицею трішки збийте та вичавіть до них сік лимона, потім посоліть та починаємо збивати соус до однорідної маси.

До отриманої консистенції наливаємо соняшникову олію, при цьому постійно збиваємо масу. За порадами від шеф-кухарів, можна трохи налити олії та збити, потім знову влити олію й збити.

Слідкуйте, коли приблизно залишаться останні 5 мл олії й ви виллєте її до маси, все добре розмішайте, а потім побачите, як наш домашній майонез буде готовий.

Соус смакуватиме майже під будь-яку страву, особливо, коли на порозі зимові свята з приготуваннями багатьох салатів. Кулінари радять, якщо ви побачите, що майонез не стає густим, відправте його трішки в холодильник, а далі відновіть спробу збивання.

Домашній майонез із мінімальної кількості інгредієнтів
Простий рецепт домашнього майонезу для ваших святкових салатів

Також не бійтеся експериментувати зі спеціями, коли хочете отримати насичений смак соусу.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?