Приготуйте ідеальну вечерю, що урізноманітнить ваш раціон: рис з м’ясом та грибами за особливим рецептом

Плануєте швидко приготувати смачну вечерю для всієї сім'ї? Спробуйте це зробити за нашим спеціальним рецептом. Рис з м'ясом, грибами та яйцями зроблять цей вечір незабутнім.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Рис довгозернистий – 150 г
  • Філе свинини – 450 г
  • Шампіньйони – 150 г
  • Червоний солодкий перець – 150 г
  • Морква – 130 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 8 г (2 зубчики)
  • Імбир (корінь) – 15 г
  • Соєвий соус – 45 мл (3 ст. ложки)
  • Томатний соус – 50 г (2 ст. ложки)
  • Яблучний оцет – 1/2 ст. ложки
  • Рослинна олія – 30-45 мл (2-3 ст. ложки)
  • Сіль – на свій смак

Приготування рису:

Рис промиваємо та відправляємо у каструлю. Заливаємо водою (300-350 мл). Додаємо сіль (1/2 ч. ложки). На великому вогні доводимо воду до кипіння. Потім знижуємо вогонь до помірного і варимо рис під кришкою до готовності (15-20 хвилин). Після того як рис зварився – відціджуємо воду за допомогою друшляку.

Рецепт найсмачнішого рису з м'ясом та грибами
Рецепт найсмачнішого рису з м’ясом та грибами

Приготування м’яса:

Нарізаємо свинину тонкими смужками. Розігріваємо велику сковороду та додаємо рослинну олію, після цього викладаємо шматочки свинини. Смажимо на сильному вогні, постійно помішуємо, доки не з’явиться золотиста скоринка з обох боків (8-12 хвилин). Готову свинину перекладіть на тарілку.

Приготування овочів та грибів:

Чистимо моркву і солодкий перець. Паприку нарізаємо середніми за розміром кубиками, моркву – соломкою. Промиваємо шампіньйони, даємо обсохнути і розрізаємо навпіл. Нарізаємо гриби тонкими скибочками (слайсами). Часник та імбир чистимо. Імбир подрібнюємо, щоб подрібнити часник – використовуємо спеціальний прес для часнику.

Обсмаження овочів та грибів:

Моркву перекладаємо у вільну сковорідку. Смажимо протягом 2-3 хвилин на середньому вогні та постійно помішуємо. Додаємо червоний перець до моркви, смажимо 3-5 хвилин і також помішуємо. Додаємо до овочів гриби та смажимо все ще 3-5 хвилин, не забуваємо помішувати. Після цього додаємо часник та імбир, перемішуємо та тримаємо на вогні ще 1 хвилину.

Рецепт найсмачнішого рису з м'ясом та грибами
Рецепт найсмачнішого рису з м’ясом та грибами

Приготування соусу:

Змішуємо в мисці соєвий соус, томатний соус та яблучний оцет.

Смажимо яйця:

Усі інгредієнти розмістіть з одного боку сковорідки. З іншого боку смажимо 2 яйця протягом кількох хвилин та поступово перемішуємо з іншими інгредієнтами. Після цього перекладаємо м’ясо в сковороду, перемішуємо. Туди ж – відварений рис і знову перемішуємо.

Додавання соусу:

Вливаємо соєво-томатну суміш у готову страву. Додаємо сіль на свій смак (враховуйте, що соєвий соус вже солоний). Знову добре перемішуємо та готуємо на середньому вогні протягом 3-4 хвилин (під кришкою).

Смачний рис з м’ясом, грибами та яйцями готовий, смачного!

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.